Nadal al Port s’estén fins a la Barceloneta i estrena un espectacle a la Torre de Jaume I

L’esdeveniment organitzat pel Port de Barcelona se celebra fins al 7 de gener en diferents espais del Port Vell. Entre les novetats d’aquest any destaquen un espectacle de llum i música des de la Torre de Jaume I i una experiència de realitat virtual de la mà del canal infantil SX3 (Super3).

Nadal al Port s’estén fins a la Barceloneta i estrena un espectacle a la Torre de Jaume I

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts

Fins al 7 de gener, el Port Vell de Barcelona acull la cinquena edició de Nadal al Port, que aquest any ofereix més activitats i espais que mai. En aquesta ocasió, la màgia del Nadal s’expandeix més enllà del moll de Bosch i Alsina (moll de la Fusta), i tant la il·luminació com les activitats arriben fins a la Barceloneta, amb l’objectiu de contribuir a dinamitzar socialment i econòmicament els barris més pròxims al Port durant les dates nadalenques.

Aquest Nadal al Port ve carregat de novetats per a tota la família. A la Fira de Nadal del moll de la Fusta, grans i petits podran disfrutar d’Il·lusions, l’experiència de realitat virtual multiusuària del SX3 (Super3). Un viatge-aventura en el qual els participants hauran d’ajudar a resoldre una missió crucial per a la supervivència del món del SX3 i de tots els seus personatges.

Un nou espectacle de llum i música a la Torre de Jaume I

Aquest any, el Port de Barcelona també ha estrenat un nou espectacle de llum i música a la Torre de Jaume I, la torre del telefèric ubicada al moll de Barcelona, al més pur estil Torre Eiffel, que té lloc cada tarda a les 19:00 hores i es pot disfrutar des del moll de la Fusta, sumant-se a la ja habitual il·luminació nadalenca per terra, mar i aire en aquest espai. A la part terrestre, aquest any també s’estrena una nova il·luminació als molls del Dipòsit (Palau de Mar) i de la Barceloneta (passeig Joan de Borbó) i a la plaça de Pau Vila per dinamitzar la zona. A la part marítima, atracats al moll de la Fusta, es podran visitar un any més els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona, el Pailebot Santa Eulàlia i el Far Barcelona, adornats, per a l’ocasió.

Després de l’èxit de l’edició anterior, la Fira de Nadal del moll de la Fusta torna a comptar amb una pista de gel sostenible i ecològica de 470 m2. Els més petits també podran divertir-se amb atraccions com el carrusel antic, el trenet i el vaixell pirata, a més de la tradicional nòria de 65 metres d’altura amb vista a tota la ciutat. Mentre que els més grans podran disfrutar d’una zona de food trucks on prendre alguna cosa o recarregar energies per continuar disfrutant del Nadal al costat del mar.

La Fira de Nadal del moll de la Fusta es posiciona com un dels esdeveniments nadalencs de la ciutat amb una oferta horària més àmplia, ja que està oberta tots els dies del 5 de desembre al 7 de gener en horari de 12.00 del migdia a 23.00 de la nit.

El moll del Dipòsit és un altre dels punts on aquest any es pot disfrutar del Nadal al costat del mar amb un nou mercat de productes de proximitat anomenat Sabors de Nadal, que s’estrenarà el 20 de desembre.

Punt de trobada de la Comunitat Portuària i de les entitats dels barris pròxims

Un any més, el Nadal al Port ofereix diferents espais de difusió de la cultura portuària i marítima, amb una completa llista d’activitats impulsades pel Port de Barcelona en col·laboració amb la Comunitat Portuària. Es tracta de tallers i activitats lúdiques per a nens on poden aprendre a ser estibadors movent contenidors de mercaderies, descobrir els oficis del Port o iniciar-se en el món del rem.

De la mateixa manera, Nadal al Port torna a convertir-se en el punt de trobada de les entitats i escoles de música dels barris veïns del Port de Barcelona, que cada dia omplen l’escenari amb diferents actuacions. Més de 500 persones actuaran a l’escenari principal durant la celebració de la Fira de Nadal. Les iniciatives divulgatives i d’entreteniment van a càrrec de més de 60 entitats, associacions i empreses vinculades al Port de Barcelona. L’agenda i la llista completa de col·laboradors estan disponibles a www.portdebarcelona.cat/NadalalPort.

Notícies relacionades

En definitiva, el Port de Barcelona es consolida com un dels espais de trobada de barcelonins i visitants per celebrar les festes, fomentant la cultura i el patrimoni marítim i enfortint la relació entre el Port i la ciutat.

Moll de Bosch i Alsina.