Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Cal millorar la senyalització i tallar tots els camins i corriols dins l’àrea de batuda de senglars"

"Cal millorar la senyalització i tallar tots els camins i corriols dins l’àrea de batuda de senglars"

ACN

El passat dissabte, vam anar a fer una caminada amb un amic cap a la Font de la Teula. Quan érem a mig camí, ens el vam trobar tallat per una batuda de senglars. Com que coneixíem la recent desgràcia que va patir un jove esportista de la zona i que va estar a punt de perdre la vida per culpa del tret d'un caçador, vam decidir recular uns metres i agafar un camí que coneixíem que passa pel Puig de les Mines cap a la pista ampla que puja a Fitor, vam creuar-la i seguir per camins i corriols durant uns 45 minuts en una volta circular.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Quan faltaven pocs metres per arribar novament a la pista ampla, just sota de la línia elèctrica, vam trobar un bassal de sang i un senglar mort feia molt poca estona. El rastre de sang indicava que hi havia arribat fugint dels gossos i de les bales. Per sort, no ens el van trobar de cara mentre fugia perquè diuen que és quan son més perillosos. Vam fer unes fotos i vam seguir uns pocs metres fins a connectar novament amb la pista ampla de baixada cap a Mont-ras.

La sorpresa grossa va ser quan allà mateix vam trobar una nova cinta i cartell prohibint l'accés al camí d’on justament veníem. És a dir, sense voler, ni saber-ho, ens havíem ficat dins l'àrea de batuda. Aquest no és un fet únic, sinó molt comú, ja que el nostre territori és ple de camins i corriols meravellosos per on cada cap de setmana hi passeja moltíssima gent.

De qui hagués estat la culpa si ens arriben a fotre un tret? No s’adonen les autoritats que això no pot continuar així? Que els que estimem i gaudim respectuosament de la natura no podem estar contínuament acollonits, retrocedint i buscant camins alternatius per evitar ser abatuts per gent armada?

Hi ha alternatives per capturar senglars, però si cal seguir autoritzant la caça, cal que s’obligui a millorar molt la senyalització. Cal senyalitzar i tallar tots els camins i corriols existents dins l’àrea de batuda i, si cal, que a més controlin la zona amb drons, però ja ni ha prou d' accidents, de ferits i de morts. 

Participacions delslectors

Mésdebats