Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Abans eren els reis qui patien les conseqüències de la guerra, ara ja no"

Ciudadanos palestinos observan una columna de humo durante un bombardeo de Israel en el mercado de Firas, en Ciudad de Gaza, el 11 de abril del 2024

Ciudadanos palestinos observan una columna de humo durante un bombardeo de Israel en el mercado de Firas, en Ciudad de Gaza, el 11 de abril del 2024 / AFP

Així és com funciona als escacs. L’objectiu és el Rei, que està al camp de batalla. Aquesta era la norma en altres èpoques, el Rei comandava l’exèrcit exposant la seva vida. Era el cap militar de debò.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Les coses han canviat, gràcies a la ciència i tecnologia moderna les armes són més precises, letals i destructives. Ja no és una qüestió d’honor. És dels negocis més lucratius del món i els reis ja no hi són al camp de batalla. No són ni ells ni els seus fills qui moriran, no s’hauran d’exiliar ni patiran les conseqüències econòmiques d’un país destruït i arruïnat per la despesa militar.

Des d’un despatx o un luxós palau amenacen i intimiden, generen incertesa, competeixen a veure qui la diu més grossa, però no batallen, no perdran ni una gota de sang ni s’arrugaran els seus cars vestits.

Governen homes psicòpates i covards, però la guerra no s’acaba amb ells.

Participacions delslectors

Mésdebats