Avançament

El desplegament d’EL PERIÓDICO per seguir la coronació de Carles III

El diari, en les seves edicions digital i impresa, farà un seguiment de la cerimònia de coronació que inclourà un ‘streaming’ dissabte i articles d’anàlisi al Tema del Diumenge

El desplegament d’EL PERIÓDICO per seguir la coronació de Carles III

TOBY MELVILLE / POLL / REUTERS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Regne Unit es prepara des de fa mesos per a la coronació de Carles III que se celebrarà dissabte, 6 de maig, i per a la qual està tot estudiat al detall. Els britànics assisteixen aquests dies als preparatius del que ja es considera un dels grans esdeveniments històrics del segle XXI. Un moment de canvi que EL PERIÓDICO ha explicat des de múltiples enfocaments, des de la percepció del carrer fins a la veu dels analistes polítics, des dels conflictes interns dels Windsor fins a les tensions territorials dins de la Commonwealth. Aquest desplegament informatiu s’intensificarà el cap de setmana, tant en la versió digital com impresa: la web del diari oferirà un seguiment al minut de tota la informació relativa a la cerimònia, que també es podrà seguir per ‘streaming’ dissabte. Laura Puig, cap d’Internacional i enviada especial a Londres, s’encarregarà d’elaborar la crònica d’aquesta intensa jornada

El Tema del diumenge inclourà, a més, altres articles que ajuden a entendre el context de la coronació: un perfil del nou monarca, el debat sobre el cost de la cerimònia i les incòmodes figures dels prínceps Enric i Andreu.

Turquia, a ‘Entendre-hi més’

Notícies relacionades

Un altre plat fort informatiu del diumenge serà Turquia, que celebrarà eleccions presidencials i legislatives el diumenge 14 de maig després de 20 anys ininterromputs de Recep Tayyip Erdogan al poder, primer com a primer ministre i després com a president que aspira a perpetuar-se en el poder. A aquest país geoestratègicament tan important dedica el suplement ‘Entendre-hi més’ el seu tema de portada, amb un repàs i l’actualització de com estan les relacions entre la Unió Europea i Ankara i recopilant opinions d’experts sobre què pot passar en funció dels resultats electorals. Turquia va ser reconeguda com a país candidat a l’adhesió al club europeu el 1999, però les negociacions estan congelades des del 2018, en vista la deriva autoritària d’Erdogan i els greus dèficits democràtics del país.

L’entrevista és aquesta setmana a Alfons López Tena, exdiputat desvinculat de la política, que ha passat de ser un acèrrim defensor de la independència de Catalunya a ser un crític implacable de les formacions sobiranistes. Els estralls de l’economia argentina arriben a la contraportada del suplement, on el corresponsal Abel Gilbert retrata la febre que es viu a Buenos Aires pel dòlar.