Club Entendre-hi + Animals i plantes

Els millors regals de Nadal per a amos de gossos i gats

extra/cat-g14dbea6d5_1920.jpg

extra/cat-g14dbea6d5_1920.jpg

4
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les festes nadalenques són el moment ideal per compartir temps amb la família i amics. I les mascotes formen part d’entre el 30% i el 40% de les llars espanyoles. De fet, estudis recents asseguren que actualment hi ha més llars amb mascotes que habitats per menors de 15 anys.

Segons un cens d’animals elaborat per Anfaac aquest any, hi ha més de 29 milions de mascotes a Espanya, de les quals 9.313.098 són gossos, 5.858.649 són gats i la resta, peixos, ocells, rèptils i petits mamífers com conills o fures. I segons l’INE, hi hauria 6.830.633 nens de 14 anys i menys a Espanya el 2020.

A més, la tendència de naixements de nadons és a la baixa: Espanya és un país envellit que té cada vegada més avis, menys nens i més mascotes.

Amb aquestes xifres, no és estrany que el Pare Noel, el Tió de Nadal o l’Olentzero també recordin gossos i gats i els deixin algun regal a la Nit de Nadal perquè puguin disfrutar-lo sols o en companyia dels seus amos.

Joguines

«Els regals més demandats per a les mascotes aquestes dates són les joguines: des d’un cucurutxo de pilotetes bàsic per a gossos fins a les mantes d’olors –que imiten la recerca de menjar que faria l’animal a la naturalesa–, passant pels rascadors per a gats en forma de torre o el set de joguines mossegadors», explica la Marta, dependenta en una botiga d’animals de Barcelona.

Notícies relacionades

«Sigui quina sigui l’opció triada, l’important és escollir una joguina que els ajudi a mantenir-se en bona forma física i mental. Així, la vostra mascota no només se sentirà més feliç sinó que també evitareu que arribi a tenir sobrepès, l’ajudarà a reduir les malalties i problemes cardíacs que pugui tenir i evitarà que en un futur pateixi d’artritis o dolors articulars», continua. «A més, són pràctiques perquè gossos i gats no s’avorreixin i es desfoguin, cosa que els permetrà descansar i dormir millor», conclou.

Però, com passa amb tots els regals nadalencs, hi ha multitud d’opcions:

Llit o sofà de descans

Igual com passa amb les persones, els animals també necessiten dormir i descansar bé per estar en perfecta forma. I, tal com passa també amb els articles per a persones, hi ha infinitat de varietats i preus, que poden anar des dels 35 euros que costa el sofà més senzill fins als 200 euros del llit o sofà més gran.

Menjadora o abeurador

Menjar i beure és, al costat del son i el descans, una altra de les necessitats bàsiques de gossos i gats. Hi ha al mercat una àmplia gamma d’articles perquè la teva mascota s’administri el menjar a discreció o de manera programada, les anomenades menjadores intel·ligents o ‘smart’. Òbviament, com més sofisticada sigui la menjadora, més cara serà. El millor és buscar-ne una que s’adapti a la vostra mascota (volum de menjar) i a les seves necessitats. Quant als abeuradors, el millor és decantar-se per una font casolana, que són recipients dissenyats per proporcionar aigua fresca de manera contínua, ja que manté el líquid en moviment constant.

Llaminadures

Les llaminadures, tal com passa amb les joguines, són un regal que, en general, agrada a tots els gossos i gats. Podeu trobar-les a base de carn o peix, de pollastre, tonyina, salmó, ossos de pernil o astes de cérvol, entre moltes d’altres, totes amb ingredients naturals i un gran sabor. ¿Per què no preparar-los el típic mitjó o gorra de Pare Noel, amb un assortiment dels seus snacks favorits per Nadal?

Moda i complements

Un bon regal per al vostre amic de quatre potes és un arnès o collar nou. O, potser, si viviu en una zona on sol ploure, un impermeable. Si el que fa és un fred que pela i el vostre amic té poc pèl o els seus ancestres procedeixen de terres càlides, potser podeu regalar-li un jersei amb el qual, a més, es converteixi en l’enveja de la resta d’usuaris del seu pipicà. Tampoc és mala opció regalar-li una armilla salvavides amb corretges ajustables de neoprè per portar la vostra mascota a navegar sense perill.

Gadgets o articles electrònics

Des d’un rastrejador amb GPS que monitora els seus moviments (i porta un registre de l’exercici que realitza el vostre gos o gat diàriament) fins a una manta de calor o fred, hi ha múltiples artefactes electrònics amb què portar la vostra mascota connectada. El rastrejador amb GPS té forma de pastilla o va incorporat al collar que se li col·loca a l’animal i és apte per als ‘escapistes’ professionals: gats i gossos a qui els agrada sortir a passejar sols i que poden desorientar-se o no saber com tornar a casa, ja que el rastrejador envia senyals de la seva posició. A més, són dispositius resistents a l’aigua i als cops, aptes per a la ‘vida de gossos’ que portaran. Regalar-li una manta que li proporcioni escalforeta a la vostra mascota els dies d’hivern, o fred els d’estiu, també és un artefacte que el vostre gos o gat agrairà.

Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO

Al Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO som amants dels éssers vius i ens interessa tot allò que hi està relacionat. Aquí us explicarem tot el relacionat amb les vostres mascotes i com treure el màxim profit de les vostres plantes, sempre des d’un punt de vista ecològic i sostenible. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres pròpies experiències.