Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

10 consells de maquillatge a partir dels 50

Corinne Pérez, una de les grans dames del maquillatge a Espanya i directora de l’escola Stick Art Studio, detalla els seus trucs per difuminar els signes de l’edat

10 consells de maquillatge a partir dels 50
  • Una guia de l’A a la Z amb els ingredients cosmètics més efectius

  • El maquillatge i els pentinats que arrasen aquest 2022

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La pionera en el món de la bellesa i la cosmètica Helena Rubinstein (Cracòvia, 1872 – Nova York, 1965) va respondre en una de les seves entrevistes que «no hi ha dones lletges, ¡només dones mandroses!», ja que, en qüestió de cosmètica, sempre hi ha hagut moltes eines per potenciar la bellesa i resistir el pas del temps. No obstant, els mitjans per difuminar els indicadors de l’edat tenen certs límits i, a més de conèixer quins són, és important saber aplicar-los amb cert criteri.

Precisament d’això en sap moltíssim Corinne Perez, una de les grans dames del maquillatge a Espanya, fundadora de la prestigiosa escola Stick Art Studio(Barcelona), formada a París i amb més de 20 anys d’experiència en el visagisme. La mestra, que acaba de participar en el saló Cosmobeauty Barcelona 2022, on s’han presentat totes les novetats en perruqueria, maquillatge, ‘nail art’ i barberia, ofereix a aquest diari els consells per aconseguir resultats excel·lents. La clau és apostar per la naturalitat i prestar especial atenció a tres zones: pòmuls, mandíbula i parpella superior.

Preparació de la pell

De les dues parts de les quals consta el maquillatge –la «invisible», que es refereix a la preparació de la «tela» (és a dir, la pell, a través de la hidratació i del color del fons), i la «decorativa», que inclou l’ornamental (‘eyeliners’, labials, ombres de colors...)–, a partir dels 50 cal prestar especial atenció a la primera, ja que amb l’edat es perd «lluminositat, la sang que flueix per sota de la pell no transparenta tant, es perd esponjositat a les galtes i a la boca», assegura Corinne. Per això cal escollir bones fórmules per a cadascuna d’aquestes parts.

Respecte a les ampolles efecte lífting i els tensors, cal saber que tenen una textura bastant enganxosa. Per això s’ha d’esperar mitja hora per aplicar la base després del tensor, triar un fons de maquillatge oliós (que són la majoria) i descartar els aquosos, perquè es repel·leixen amb l’ampolla.

Elecció de tons

«Últimament es parla molt de l’efecte ‘glossy’ a la pell (recrea un rostre amb relleu, fresc i acabat brillant, no greixós). Però per a pells de certa edat no és recomanable, perquè pot potenciar les zones flàccides. Tampoc suggereixo els acabats en mat, perquè no són naturals. I, com més natural, més fa la sensació de pell saludable, que respira», sosté l’experta.

Una oda al fixador

Corinne Perez assegura que «com més producte et posis –parlem de correctors d’ulleres–, més es notarà l’edat». Per això recomana saber trobar el producte que corregeix la imperfecció però que alhora és de textura fina i estable. El producte estrella segons ella és el fixador, però que no porti alcohol. Es tracta d’un esprai que fixa el maquillatge un cop finalitzat. «Estan estudiats per donar un aspecte natural i sucós de la pell, ja que matisen les textures del maquillatge».

Pols sí, però...

«Pols sí, sempre, però hi ha diferents pols», avança la maquilladora, que recomana «les pols d’última generació, de partícules finíssimes, gairebé imperceptibles i ultralleugeres». «Quan la tele va passar d’analògiques a alta definició, les partícules de les pols absorbents eren massa gruixudes, de manera que les van retirar i van deixar la part més fina –i cara– de la pols. Les partícules que van quedar respecten la naturalitat i donen una mica de brillantor al rostre», comenta la maquilladora, que recomana la marca Make Up Forever.

¿‘BB creams’, bases lleugeres o cobridores?

A partir d’una edat, les ‘BB creams’ són molt còmodes, però potser no cobreixen prou els problemes de pigmentació. «Si una dona té arrugues, s’haurà de decantar per una base més hidratant, mentre que, per a qui tingui taques, la ‘BB cream’ serà totalment insuficient. Necessitarà un fons que cobreixi», assegura Pérez.

¿Com s’ha d’aplicar el coloret?

Corinne està a favor d’utilitzar el coloret, però millor si és en crema, «per donar més brillantor». Segons explica l’experta en maquillatge, «quedarà més natural». En canvi, quan hi ha arrugues, el coloret en pols asseca l’arruga i costa més difuminar-lo. En crema s’integra més amb el color de la pell.

Truc per enaltir els ulls

Per fer brillar els ulls, «el que funciona millor és dibuixar molt bé la cella», diu Pérez. La cella li dona to a la mirada, fortalesa, alegria, energia... «Amb l’edat, la cella [els músculs que hi ha per sobre de l’arc orbitari] va caient i el pèl també. Per això moltes dones es tatuen la cella o l’omplen amb llapis», explica.

Ombres i llàpissos

Hi ha un munt de varietat d’ombres per a la parpella. «Hi ha el color mat, el mat amb una mica de brillantor per potenciar-lo, els tons setinats, els irisats. Les ombres que són totalment de color mat no les recomano, però tampoc les que porten molta brillantor; millor triar un mat setinat», assegura l’experta, que també ofereix aquest truc: «Si al tocar-les es noten aspres vol dir que tenen molt pigment, i aquestes, a sobre d’una parpella arrugada, queden fatal. Cal intentar que la textura sigui fina i tingui un toc setinat, com de pell lleugerament humida».


Màscara de pestanyes

«Amb la menopausa, gairebé el 50% de les dones perden cabell i pateixen alopècia. També perden celles, pestanyes... Hi ha productes per enfortir la pestanya i funcionen molt bé», argumenta Corinne. Ella també aconsella utilitzar les pestanyes de grup [diverses pestanyes juntes], perquè «s’apliquen molt fàcilment i queden molt bé». I, per descomptat, la màscara de pestanya en la línia superior. «Si a la part de baix no hi ha gaires pestanyes és millor no utilitzar rímel, perquè queda fatal», segons la maquilladora.

Donar volum als llavis

«Com la teoria de Newton, la boca perd volum i les comissures cauen. És el que li passa també als músculs de les galtes, que perden força i la pell es fa més flàccida. Això fa que la comissura es retregui per dins i acabi caient. Llavors és indispensable el perfilador per aixecar la comissura. Millor un llapis ‘waterproof’. Amb el llapis podem pintar tot el llavi i després rematar-lo amb un ‘gloss’. Així quedarà un efecte natural», remata Corinne.


Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim del que es parla al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.