Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Cinc tendències de moda femenina que has d’incloure al teu armari aquesta primavera

Estarà de moda l’estil optimista, els ‘looks vitamina’ de colors vibrants, els tops lligats i les sandàlies embuatades de sola ‘chunky’

Cinc tendències de moda femenina que has d’incloure al teu armari aquesta primavera
  • Una guia de l’A a la Z amb els ingredients cosmètics més efectius

  • Ordre a casa | Calaix ‘flow’, la millor solució per organitzar el teu espai de teletreball (i la teva ment)

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En altres àmbits, amb l’Any Nou se sol fer creu i ratlla, però en el sector de la moda el ‘reset’ el marca sobretot l’arribada de la primavera. Aquest diumenge 20 de març (a Espanya, oficialment, a les 16.33 hores), té lloc equinocci de primavera, que és quan la durada del dia i la nit són iguals. Des d’aquesta data endavant, els dies es continuaran allargant a poc a poc fins a final de juny (a l’hemisferi nord). Amb l’arribada del bon temps, les desfilades amb les col·leccions de primavera-estiu ens tornen a portar clàssics com les sandàlies d’espart, els estampats de flors i els bolsos de lona, però aquesta temporada, a més, els dissenyadors i les marques han apostat per altres originals tendències per saludar el temps de la calor.

Notícies relacionades

En lloc dels típics vestits de lli emmidonat i colors neutres, es juga pels colors fluor, vibrants i descarats. Les faldilles s’allarguen amb serrells juganers, les sandàlies es porten planes i embuatades i les flors han donat pas a les ratlles (millor si són verticals). En l’aire es respira una tornada de la moda dels 2000, si bé redibuixant i actualitzant les siluetes, dissenys i teixits de fa 20 anys.

Aquests són els nous codis d’aquesta primavera

Aquests són els nous codis d’aquesta primavera

Colors cridaners per a ‘looks vitamina’

Els tons fluor, brillants, tutti-frutti que pugen l’estat d’ànim, són els protagonistes dels ‘looks vitamina’ que venen aquesta primavera. Adeu als tons apagats i anodins; l’aposta és marcar el pas i protagonisme amb taronges sucosos, els llima amb espurna, verds poma àcida, fúcsies, vermells i blaus elèctrics. ‘Outfits’ per pujar l’energia i per afrontar el dia a dia al màxim. Un toc optimista que a la passarel·la han pujat Stella McCartney, Moschino, Versace, Prada i Lowe i que a les botigues podem trobar a les diferents marques del grup Inditex. A més d’aquesta acolorida paleta, aquesta primavera també estan de moda els colors pastel i els ‘total looks’ en blanc.



Sandàlies tovetes i originals

Tot i que la calor es farà notar abans o després segons la nostra latitud, el calçat més recurrent per als pròxims mesos seran les sandàlies de sola ‘chunky’, segons avisen els prescriptors de moda de tot el món. Combinen amb tot, són molt còmodes (soles esportives de goma, planes, amb més o menys gruix segons el model, de manera que podràs guanyar uns centímetres extra) i poden ser d’allò més distingides i versàtils. Per trepitjar amb força l’asfalt s’aconsellen els models embuatats (com el vermell de Camper de la foto) i els que tanquen amb velcro (les de color terra de Mango de la foto), que subjecten bé el peu. Per a qui no pugui resistir-se a les sabates altes, es portaran molt les plataformes XL, els talons originals i els esclops.


Les mil vides del serrell

Els serrells són un dels ornaments més antics en la vestimenta i tornen constantment a les col·leccions de moda. Aquesta primavera l’ocuparan les faldilles i bolsos en una picada d’ullet al mónhippy i al country. Marques com Chloé els han fet protagonistes de totes les mides, formes i colors en els vestits de la seva col·lecció SS/22, però també hi aposten marques tan populars com Desigual, que els inclou en peces i accessoris.



Tops i vestits retallats i lligats

Aquesta primavera hi ha llicència per ensenyar centímetres de pell. I els millors aliats per a fer-ho seran els tops i els vestits retallats i lligats amb lligadures. Va ser la guanyadora del premi LVMH Nensi Dojaka qui va obrir la veda d’aquesta tendència amb uns personalíssims dissenys asimètrics i delicats detalls de llenceria. Els vestits de la jove dissenyadora són la debilitat de Zendaya, Emily Ratajkowski i Bella Hadid quan vesteixen de llarg a les alfombres vermelles. Tots els models són icona de noies mil·lennistes que també tenen en marques com Pull&Bear (model negre de la foto) i Bershka (vestit blau) opcions assequibles i a l’última.


Ratlles verticals

L’estil mariner, les ratlles horitzontals, és un útil estampat cada primavera, però aquest any toca girar-les, perquè les verticals estaran més de moda. Una aposta per a les més agosarades i segures d’elles mateixes. Grans dissenyadors han apostat per aquest ‘print’ geomètric, com Emporio Armani i l’alemanya Jil Sanders, i no només en vestits, sinó també en altres peces com camises, pantalons i faldilles. Les firmes Mango i Stradivarius (al collage) també inclouen diversos models amb ratlles en la seva nova col·lecció. I no només en la combinació més recurrent en blanc i negre, sinó també en blanc i blau o amb el vermell com a protagonista.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim del que es parla al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres experiències.