tots amb els bars

Guillem Huerta, amo del Nou Montferri del Mercat: «No podem simplement rendir-nos i tancar»

Els propietaris del popular bar-restaurant de Santa Coloma de Gramenet s'enfronten a la situació que els ha tocat viure amb optimisme

entre-todos

entre-todos

2
Es llegeix en minuts
Andrea Santos

El Nou Montferri del Mercat, que ha servit esmorzars durant més de 30 anys, és ja un clàssic per als ciutadans de Santa Coloma de Gramenet de tota la vida. Tant per ubicació com per qualitat aquest bar-restaurant ubicat just al mercat del barri de Singuerlín és un favorit a la zona. El personal n’és un dels punts més forts i mira amb optimisme la situació que els han imposat des del Govern. La clau del seu èxit són les tapes i els entrepans fets al moment amb productes sempre frescos del mercat, i el millor, preus molt competitius

¿Per què ha decidit obrir? 

Les nostres famílies han de viure d’alguna cosa, no podem simplement rendir-nos i tancar. 

¿Com calcula la compra de productes?  

És bastant difícil ara, d’alguna manera reduïm l’oferta i així l’error és mínim. Sabent que la venda és menor intentem acabar amb el producte i oferir només el que tinguem a mà. La situació és nova així que cada dia és una mica diferent i anem aprenent. 

¿Ha reduït la jornada? 

Fem exactament la mateixa jornada, d’horari laboral, els treballadors òbviament, no.

¿I la carta, l’has reduït o canviat? 

No l’he reduït, però d’alguna manera estem limitats quant a unitats, intentem oferir el mateix però menys quantitats i acabar amb les existències. Si no, sobraria molt menjar. 

¿Ha invertit diners per al servei ‘take away’? 

Sí, totalment, vasos, plats, culleres, de tot una mica. Abans no fèiem ‘take away’ perquè la gent venia aquí a dinar i a passar l’estona, així que ens hem hagut de preparar. 

¿Té la mateixa clientela de sempre? 

Els clients són els de sempre, nosaltres estem situats al costat del mercat del barri, així que la clientela que atraiem és una de molt característica. Mentre el mercat funcioni bé, nosaltres funcionarem. És clar que sempre va venint algú nou, però en general puc agrair que els clients habituals segueixin amb nosaltres. 

¿Ha hagut de fer algun erto? 

Hem hagut de fer ertos per no poder acomiadar ningú. No continuem tots com abans, ens hem d’apanyar amb els que som. 

¿Què espera de l’Administració? 

Bé, en general que no ens perjudiqui gaire, però amb tenir feina ja ens val. 

¿Quines despeses necessitaria que li reduïssin? 

Necessitar per si mateix no necessitem, però qualsevol cosa que ens redueixin ajudarà. En la situació en què ens trobem, tot el que ens puguin reduir és bo. 

Notícies relacionades

¿Quant temps calcula que podrà aguantar així?  

¿Quant crec? Tota la vida, aguantar, sempre hi haurà algú que ens doni un cop de mà, els nostres fills, per exemple. Creiem que una mica de sort i voluntat es pot aconseguir, el que passa que en aquests temps fàcil no serà.