RUTES PER A CORREDORS

Respirar la bellesa de Montjuïc

L'entrenador personal Enric Llinares proposa un itinerari circular per la muntanya barcelonina

zentauroepp54195751 sociedad enric llinares entrenador personal barcelona runner200806190644

zentauroepp54195751 sociedad enric llinares entrenador personal barcelona runner200806190644

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Sortir a córrer requereix voluntat, predisposició de temps i esforç físic. Però amb tot això arriba també una gran recompensa. L’alliberament d’endorfines i la conseqüent sensació de benestar nodreixen la part física i també la mental. És un efecte que Enric Llinares coneix en profunditat i que mira de fer viure a les persones que acompanya en els entrenaments corrent (o patinant) per la ciutat de Barcelonau

Estimular, sentir, somriure al convertir l’esforç en aquest camí de la satisfacció amb tots els sentits el porten a definir itineraris per a ‘runners’ que propicien el gaudi. «Busco la màxima bellesa dels senders, llocs pels quals passa poca gent, sense importar la dificultat tècnica», descriu aquest entrenador personal. La seva preparació per a l’accés als estudis de l’INEFC, fa 20 anys, va ser el punt d’inflexió en les seves carreres urbanes, la majoria al costat del mar, des de la Mar Bella fins a l’antiga escullera. Va començar a mesurar els seus temps, a participar en competicions de distància i perfeccionar-se. Avui ajuda, individualment o en grup, a millorar el rendiment en l’activitat física, incloent en les seves sessions l’educació en alimentació i higiene postural com a part d’un bon entrenament.

20 quilòmetres

Una de les rutes que els seus seguidors més es descarreguen a l’‘app’ de Wikiloc –els seus itineraris són dels que més èxit tenen– transcorre per Montjuïc. És un itinerari circular de 20 quilòmetres, llarg i estret, que, sense repetir cap metre de trajecte, recorre tota l’Anella Olímpica, les instal·lacions esportives construïdes per celebrar el 1992 els Jocs Olímpics de Barcelona, el castell, el cementiri i els diferents parcs i museus de Montjuïc. La gràcia d’aquest traçat és que aprofita els senders de terra tova a la muntanya. «El meu objectiu número u és que la gent passi pels llocs més bonics», afirma.

Notícies relacionades

Un bon punt d’inici d’aquesta proposta d’itinerari és el funicular de Montjuïc, al costat de les piscines olímpiques, sobretot si s’hi arriba motoritzat, perquè hi ha lloc per aparcar. Si s’arriba en transport públic fins a la plaça d’Espanya, començar la ruta al MNAC és una altra bona opció. Passarem pels miradors del Poble Sec, Miramar, el de l’Alcalde i el de Migdia, entre altres punts de vista panoràmica sobre la ciutat de Barcelona i el mar. El Teatre Grec i el MNAC, la font del Gat i el fossar de la Pedrera, al camí de l’Esparver, els jardins de Mossèn Cinto Verdaguer i de Joan Brossa nodreixen de contingut aquest atractiu traçat per córrer.

«Es pot fer corrent o caminant, d’una tirada o en diferents etapes, combinant l’exercici amb les visites a parcs o museus. Fins i tot es pot menjar en algun restaurant de la zona a l’acabar una etapa», assenyala. Per tant, cal preveure temps per regalar-se als miradors o espais que conviden a aturar-se a respirar la temperatura, el silenci, abans de prosseguir, per no enganxar les hores de més calor. El setembre és un bon mes per provar aquesta ruta.