"És inacceptable que hagin ampliat l'escola amb barracons"

Rosa Jové, administrativa de 42 anys, denuncia que l'escola Ignasi Iglésias ampliï places quan no hi ha espai ni pressupost per fer-ho

fsp1822

fsp1822 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
MIRIAM GARCÉS / BARCELONA

Els efectes de les retallades en educació tornen al col·le un any més, igual que els nens, cosa que es tradueix, segons denuncien els pares, en massificació de les aules i falta de places escolars, la qual cosa influeix en la qualitat d’estudi. Ho viurà de prop Rosa Jové, administrativa de 42 anys, amb l’inici del nou curs a l’escola Ignasi Iglésias, on estudien la seva filla, a 3r de primària, i el seu fill, a 1r.

    El Consorci d’Educació ha decidit que aquesta escola, una de les afectades per la falta de places de Sant Andreu, incorpori aquest curs una segona línia estructural. Però com que no disposen d’espai on poder-la situar, els nens s’acomodaran en barracons. «¿Com poden obrir una segona línia en una escola que no té recursos per fer-ho?», es pregunta Jové.

Període d’obres

«Per passar de 25 a 50 nens a P3 necessites espai, i la Ignasi Iglésias no en tindrà fins, com a mínim, d’aquí dos anys», denuncia Jové. Per ampliar espai, passaran per un període d’obres, que afectarà les classes. «Construiran barracons al gimnàs i al pati per sortir del pas, i els nens hauran de renunciar a aules com la de música», explica Jové. «És inacceptable. Hauran de conviure amb pols i soroll i a més perdran espais».

    Per això, l’ampa, l’associació de mares i pares, s’oposa des del mes de febrer passat a aquesta decisió.

Notícies relacionades

    A més a més, per acabar de posar a prova la paciència dels pares, els barracons se sumen a la falta de recursos que ja té l’escola per al seu manteniment. «Si es fon un llum, es trenca una porta o hi ha bancs per pintar, es demana ajuda als pares, perquè no hi ha diners», afirma Jové. «Tot ve des del Consorci d’Educació, no des de l’escola Ignasi Iglésias, perquè no hi ha hagut les previsions adequades de places».

    Davant d’això, els pares han preparat una llista de propostes per al nou edifici, que van des d’un gimnàs fins a aules més grans i ventilades, amb l’esperança que se’ls escolti. I sempre queda el consol que, en opinió de Jové, l’equip docent de l’escola és «excel·lent».