Crítica política i reflexions intimistes, entre els cinc articles més llegits de Risto Mejide

La 'Carta oberta al votant del PP' del publicista es va convertir en fenomen viral amb més de 50.000 interaccions en xarxes i més d'1,1 milió de visites

2
Es llegeix en minuts

De tu a tu i en les distàncies curtes, sense embuts. Aquí, en aquest terreny és on el col·laborador d'EL PERIÓDICO, Risto Mejide conquista els lectors. Estil directe i àcid per fer crítica de la situació política del país -dirigint-se als votants del PP- o del mercat laboral espanyol -apel·lant als joves, com un dels col·lectius més afectats per la desocupació-; intimista i pròxim per a les seves reflexions sobre sentiments i comportaments humans, per exemple en l'amor i el desamor. Aquests són alguns dels temes que afloren en els cinc articles més llegits de Mejide des de començament d'any:  

1.- "Avui tenim el país que et mereixes", sostenia Mejide en el seu “Carta oberta al votant del PP”, publicat el 29 de juny, on analitzava els resultats de les eleccions generals del 26-J i que es va convertir en poques hores en un fenomen viral amb més de 50.000 interaccions de lectors en xarxes socials com Facebook, Twitter, i també en el més llegit a la web d'EL PERIÓDICO, on va aconseguir 1.177.600 visites.

2.- 'Meva', sí, el pronom possessiu va donar títol al segon article més llegit de Risto des del gener, i això, malgrat que es va publicar el setembre de l'any passat. Gairebé un poema amb quèe el publicista canta a l'amor, al seu. “Meva. Només meva. Mevíssima”, repeteix en cada paràgraf com un mantra, però lluny de la possessió que indica, perquè “si estimes algú, no és que el deixis lliure, és que el vols veure volant cada vegada més amunt”. “Cada dia em desperto amb l'angoixa que aquest és el dia en què t'adonaràs realment de la persona amb qui estàs […’].I quan arriba la nit i no ha passat penso en el regal que el destí m'ha fet, deixar-me disfrutar-te 24 hores més.

3. A  'No busquis feina' feina, Mejide aborda amb el seu estil destructiu més habitual una de les principals preocupacions dels ciutadans des que va començar la crisi el 2008, segons el CIS. Es dirigeix especialment als joves, un dels sectors de la població més castigats per la desocupació. “No busquis feina. Així t'ho dic. No gastis ni el teu temps ni els teus diners, de veritat, no val la pena”, afirma. Perquè buscar feina, argumenta, és “una conya, una mentida i una estúpida manera de justificar la ineptitud dels nostres polítics”. I com a fórmula alternativa proposa “crear, reinventar, fabricar, reciclar”.

Notícies relacionades

4. ¿Qui ha pensat alguna vegada en Mejide com en un home incapaç de demanar disculpes? Doncs el gener passat, el polèmic publicista va escriure sobre “El més gran ho sento del món‘, el “que ve sempre després d'una discussió acalorada”. Una altra reflexió intimista sobre la convivència i les relacions perquè, com ell mateix afirma, "ningú va dir que estimar-se havia de ser fàcil. El que passa és que sempre és més fàcil estimar-se malament".

5. 'Quan tinguis notícies meves' tanca la llista dels cinc articles més llegits de Mejide en aquests primers vuit mesos de l'any. Es tracta d'un altre exercici amb què l'articulista juga a desmuntar el mite del seu ‘personatge’, un exemple de la distància entre el que un és i el que es percep d'ell, una reflexió... després d'una ruptura.  

Temes:

Risto Mejide