PERIODISME AMB EL CIUTADÀ

La carta d'una lectora, la peça més viral d'EL PERIÓDICO a Facebook

'Els herois vesteixen amb bata blanca', d'Esmeralda Márquez, suma en un mes més de 119.000 interaccions i supera textos molt populars de columnistes com Jordi Évole, Risto Mejide i Ana Pastor

sp1b0655

sp1b0655 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
INMA SANTOS HERRERA / BARCELONA

La peça amb més interaccions, la més viral a Facebook publicada per EL PERIÓDICO des de començament d'any, no és una notícia ni un reportatge, ni un article d'opinió de cap expert o personatge mediàtic, sinó una carta d'una lectora

El 20 d'abril, Esmeralda Márquez, una administrativa de 31 anys de Cornellà de Llobregat, va publicar la carta 'Els herois vesteixen amb bata blanca’. “Per a mi els herois no corren darrere d'una pilota ni tampoc pugen a un monoplaça amb la intenció de ser els més veloços. Per a mi els meus herois vesteixen amb bata blanca i fan guàrdies de 24 hores”. Esmeralda encenia així la metxa, i la carta va córrer com la pólvora. Tant, que fins avui ha sumat més de 119.900 interaccions a Facebook.

La carta d'Esmeralda suma més interaccions que dos dels articles d'opinió més populars publicats aquest any, '¿Una merda de país?’, de Carles Francino (20.500 comparticions), i 'Ets real’, d'Ana Pastor (40.000 comparticions). Un dels articles més virals de Jordi Évole, 'Juan, ets tonto', suma 53.600 comparticions des que es va publicar el 2013. En viralitat Esmeralda també supera articles tan populars com el titulat ‘No busquis més feina’ de Risto Mejide. 

Darrere d''Els herois vesteixen amb bata blanca’, apareixen al rànquing de notícies més virals publicades al mur d'EL PERIÓDICO a Facebook títols com 'L'OMS alerta que els deures perjudiquen la salut', 'Científics britànics troben el taló d'Aquil·les del càncer' i 'El Clínic demana mig milió per implantar un innovador tractament contra la leucèmia'. Resulta obvi, doncs, l'interès dels lectors d'EL PERIÓDICO en els temes sanitaris.

Notícies relacionades

La carta d'Esmeralda és un elogi i una defensa de la sanitat pública. A partir de la seva experiència personal, agraeix la tasca dels professionals sanitaris, insta a lluitar pel sistema públic de salut i critica les retallades que en els últims anys han perjudicat el servei.

Si encara no ho has fet, aquí pots llegir la carta d'Esmeralda Márquez. Fes com ja han fet milers de persones i comparteix-la.