PERIODISME AMB EL CIUTADÀ

Júlia Miralles de Imperial: "Les paperetes del 27-S van arribar tard"

Aquesta advocada de 27 anys resident a Buenos Aires explica en un vídeo que el 27-S no va poder votar perquè les paperetes van arribar després de les eleccions

, .

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El caos del vot per correu dels expatriats té moltes causes. Algunes vegades es deu als problemes derivats de la reforma del 2011; en altres ocasions, a la lentitud de la burocràcia, a negligències de funcionaris (i també a oblits dels interessats) o a les enormes distàncies entre consolats i ambaixades i algunes ciutats. Hi ha històries de diplomàtics que no funcionen i, per contra, de legacions diplomàtiques que sí que fan bé la seva feina. 

Julia MIralles de Imperialadvocada i ajudant docent universitària de Teoria de l'Estat, té 27 anys i resideix a Buenos Aires. Com molts altres espanyols residents a l'estranger, coneix de primera mà la dificultat de votar des de l'exterior. Julia no ha pogut votar en cap de les eleccions passades "perquè els papers per poder votar em van arribar després de les eleccions", explica. 

Notícies relacionades

No obstant, no es rendeix. Tornarà a intentar votar en les eleccions generals del pròxim 20 desembre. "De fet, ja vaig iniciar el procés en el moment en què em va arribar la carta del cens electoral", assegura. 

El de Julia és un testimoni entre les desenes d'històries d'espanyols expatriats que hem rebut a Entre Tots. Si vols explicar-nos la teva història amb el vot des de l'estranger, pots fer-ho a Entre Tots.