FEM PERIODISME AMB TU

L'autobús V21 no té parada en el campus universitari de Mundet

La línia deixa els usuaris a 300 metres del recinte, en una zona de la Ronda de Dalt poc concorreguda

El lector Daniel Frontini va enviar una carta en què es queixava que la seva filla, usuària de l'autobús V21, ha de recórrer diàriament un tram de carrer abandonat per accedir a la parada. Si tu també tens una denúncia, envia-nos-ladenúncia. La investigarem i hi buscarem resposta.

2
Es llegeix en minuts
JUDIT LECHÓN

Centenars de joves agafen cada dia els autobusos de la línia V21 per anar a classe al campus Mundet de la Universitat de Barcelona. Però ese bus no es deté frente al campus, sinó a uns 300 metres, en la parada 1147, al carrer de la Poesia. Més a prop, a escassos metres del campus, es troben la boca de la línia 3 del metro i la parada de bus 1148, on s'aturen altres línies, però no el V21Daniel Frontini (61 anys, editor, de Barcelona) es queixa de que la seva filla, usuària del V21 (que travessa la ciutat de mar a muntanya pujant per Marina), hagi de fer tots els dies el recorregut d'anada i tornada des del carrer de la Poesia a la seva facultat. Es tracta d'un tram de la Ronda de Dalt en el que no hi ha vivendas ni altres edificacions pròximes. "És un trajecte perillós, especialment per a noies que vagin soles i en hores de dubtosa seguretat", afirma.

 Per això Daniel proposa que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reconsideri el recorregut de la línia perquè, en lloc de passar pel carrer de la Poesia, pase –i pari– junto al campus. "Aquest canvi les faria la vida més fàcil a tots esos joves", sosté. "I a més, per arribar a esa parat del carrer de la Poesia el conductor ha de realitzar vuit complicats girs", afegeix. 

 TMB rep amb freqüència peticions de canvi de recorregut i de parades. I presa en consideració totes les consultes, però sovint arriba a la conclusió de que el cas particular que planteja l'usuari és menys general de lo que ell cree, o que amb la resolució d'ese problema es crearien altres. "La línia V21 té més de 14.000 usuaris al dia. Ese canvi comportaria que deixés de donar servei a parades en las que existeix una demanda i que no estan cobertes per altres línies", diu Rafael Ojeda, del Servei d'Atenció al Client de TMB. A més, en la parada 1148, Fundació Albà-Llars Mundet, paren quatre línies de bus (27, 60, 73 i 76), i al costat està el metro. "Gràcies a la integració tarifària es poden combinar aquestes línies amb la V21 sense cost suplementari", recorda.

 Daniel no lo veu així, ja que creu que en moltes de les parades en las que es deixaria de donar servei "no puja ni baixa ningú". Así las cosas, afirma que emprendrà una recollida de firmes per reclamar el canvi de recorregut. 

 

ALTRES DENÚNCIES DE CIUTADANS

 Carme Tintoré, de La Palma de Cervelló, demana que tornin a sonar les campanes de Santa Maria.

 José Luis García, de Cerdanyola del Vallès, denuncia que la FIFA no deixava jugar a la seva filla de 12 anys 

 

 

Notícies relacionades

 

 Envia el teu denuncia perquè el nostre equip de periodistes la investigui