La denuncia de Jaume Ventura

El semàfor fugaç

L'ajuntament de Barcelona revisarà la durada de la llum verda de Gran Via amb Entença, que ara és de solo tres segons

1
Es llegeix en minuts

Tres segons. Tan sols tres segons. Un sospir. Aquest és el temps que està en verd el semàfor que faculta l’accés al carrer d’Entença per als vehicles que vénen pel carril esquerre de la calçada central de la Gran Via, a partir de la mitjanit fins al matí següent. Ho denuncia Jaume Ventura, veí de la zona, en una carta a Entre Tots. Segons explica Ventura, «aquest temps només permet el pas d’un vehicle per cada vegada que el semàfor canvia de color si no es vol cometre una infracció».

«Així, en molts moments veiem que la Gran Via està neta de cotxes però que s’ha creat una cua absurda de vehicles en el carril esquerre que esperen el seu torn per anar passant d’un en un cada dos minuts», sosté aquest ciutadà. I en efecte, aquesta és la situació. Si el conductor a la pole position arrenca amb bons reflexos, més que probablement el segon vehicle sortirà darrere d’ell, per acabar passant el semàfor gairebé inevitablement en vermell, pels pèls, però en vermell. I passarà el mateix si el primer de la fila va una mica despistat, ja que un cor de clàxons s’asseguraran que estigui més despert en la següent ocasió, al cap de dos llargs minuts.

Notícies relacionades

Per Jaume Ventura, «no té cap sentit aquesta durada tan escassa, ja que no hi ha res que ho exigeixi; simplement es tracta d’un error que ningú s’ha pres la molèstia de corregir». No ho veu així Francesc Santiago, del gabinet de premsa de l’Ajuntament de Barcelona: «Quan es va establir el semàfor en aquesta cruïlla es va calcular el temps òptim de tres segons per estar en verd i quatre en ambre segons el flux de tota mena de trànsit i dels moviments majoritaris d’aquest trànsit».

No obstant, Santiago va manifestar el compromís de l’ajuntament de la ciutat de revisar aquesta cruïlla i, «en el cas que la queixa sigui raonable», incrementar la durada del semàfor que està en verd. Jaume Ventura exhorta els responsables a fer que «per favor augmentin el temps en verd a, com a mínim, 10 segons». «Si cada vegada poden passar tres o quatre cotxes en lloc d’un, els veïns no haurem de fer una cua innecessària cada vegada que circulem per la zona», conclou.