LES PLATGES DELS LECTORS

Nens ballant a la sorra

La recomanació de Sofía Muñoz. 25 anys. Cambrera de Sitges.

Nens ballant a la sorra TOTS_MEDIA_2

Nens ballant a la sorra TOTS_MEDIA_2 / XAVIER JUBIERRE

2
Es llegeix en minuts
MARC ESPÍN
SITGES

Hi ha un lloc a Sitges on sona el funky, el soul, el jazz i el deephouse, on els pares beuen mojitos i els nens ballen a la sorra. És la platja que recomana Sofía Muñoz, la de les Anquines, la més petita del poble i l'última del passeig marítim cap a ponent, davant l'Hotel Terramar. Platja i hotel van ser construïts per la família Marcé en la dècada de 1930 i són icones del primer Sitges turístic. Les Anquines, inicialment d'ús exclusiu per a hostes, es va dissenyar com un diminut port resguardat dels corrents marins. Els seus dos espigons de formigó, avui semiderruïts, abracen el mar formant un estany d'aigua quieta no gaire profunda. Per això és la platja preferida de les famílies que tenen nens.

De tota manera, aquesta platja familiar i històrica també és una de les més marxoses i modernes de Sitges. En tenen la culpa el xiringuito Terramar Beach Club, els seus caps de setmana musicals i el divertit equip de cambrers, entre els quals hi ha la Sofía, la inconfusible morena d'ulls verds entremaliats i somriure càndid. Els dissabtes, des que el sol s'apaga fins que la lluna és la llum més potent al cel, el punxadiscos Albert Retamero fa ballar els nens sobre la fina sorra de les Anquines. Després s'hi animen els pares. L'escena es repeteix amb els concerts dels diumenges al capvespre. És el moment preferit de locals i turistes, que es reuneixen al voltant del xiringuito, al passeig marítim i a la platja, per veure tocar els músics, més o menys coneguts però generalment de qualitat, com la intercultural i divertida banda Calima Colores.

SITGES Longitud / amplada 160 m / 50 m. Tipus Sorra fina . Urbana. Ocupació Alta. Platja familiar, ideal per a nens i amb accés per a discapacitats. Lloguer d'hamaques, para-sols, caiacs, patins de pedals i taules per practicar 'stand up paddel surf'.

Notícies relacionades

Encara que la Sofía viu els diumenges des de l'altre costat de la barra, també són el seu moment preferit a les Anquines. Li agrada quedar-se a tancar perquè fa fresqueta i perquè si treballés al matí es perdria els concerts. I en aquest ambient tan acollidor, cosmopolita i intergeneracional, la Sofía s'hi sent bé. Tant, que a vegades hi va fins i tot quan fa festa. Una cosa rara, perquè en tres estius només s'ha banyat una vegada al mar serè de les Anquines. Va ser precisament un diumenge, una nit després de la lluna plena, després d'un concert, després de servir molts mojitos i després que els nens i els pares abandonessin la pista de ball.

Digueu-nos quina platja preferiu a entretots.elperiodico.cat.entretots.elperiodico.cat