Turisme en coronavirus

El Pirineu de Lleida preveu una ocupació del 85% entre el dijous i el dilluns sant

  • Les estacions d’esquí catalanes es converteixen en el principal reclam per a la Setmana Santa i esperen salvar la temporada després de veure’s obligades a retardar la seva obertura

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat les restriccions contra el coronavirus imposades per a aquesta Setmana Santa, els establiments del Pirineu lleidatà ja preveuen una ocupació mitjana superior al 85% entre el dijous sant i dilluns de Pasqua. Tot i que la taxa d’ocupació variarà en funció de la climatologia i el tipus d’allotjament, l’aixecament del confinament comarcal ha disparat les reserves entre els establiments turístics de la província de Lleida.

L’increment de reserves turístiques s’ha donat especialment a la zona del Pirineu, en què les pistes d’esquí s’han convertit en el reclam més gran i podrien arribar a fregar l’ocupació plena durant el cap de setmana que coincideix amb el Diumenge de Resurrecció.

Bones perspectives per a l’hostaleria

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha destacat l’àmplia oferta d’activitats que es poden fer en aquestes dates a les comarques lleidatanes, amb la recta final de la temporada d’esquí i l’inici dels esports d’aventura com a principals reclams.

En aquest sentit, confia que el fet que pugui sortir de la comarca es noti en l’ocupació turística, com també en la contractació de serveis turístics a tot Lleida, però especialment al Pirineu. En aquest sentit, Pujol ha reiterat la necessitat de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i respectar els desplaçaments dels grups bombolla autoritzats per evitar la propagació del virus i poder continuar l’activitat sense noves restriccions de mobilitat.

En el cas de l’hostaleria, es preveu una ocupació d’entre el 85 i el 90% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua al Pirineu, mentre que se situarà per sobre del 40% el primer tram de la setmana. A la resta de la província, el percentatge serà inferior. Es preveu que un 90% dels establiments hotelers del Pirineu lleidatà estiguin oberts per Setmana Santa. Les cases de turisme rural estimen una ocupació alta en el conjunt de la demarcació, si bé les limitacions imposades per les bombolles de convivència faran que molts d’aquests establiments estiguin plens però amb menys clients.

Segons l’Associació de Cases de Turisme Rural de Lleida, un 50% dels establiments es veuran afectats per aquesta limitació, ja que moltes cases tenen capacitat per acollir fins a 15 persones, i ara es veuran limitades a només sis. El nivell d’ocupació en aquestes circumstàncies rondarà el 95%, i el ple del Dijous Sant a Dilluns de Pasqua, si bé el nombre de turistes que acolliran i les pernoctacions que es faran seran inferiors a la capacitat total de l’oferta.

Càmpings i apartaments turístics

Notícies relacionades

Quant als càmpings, la previsió és de plena ocupació a les places de bungalous des del Dijous Sant fins Dilluns de Pasqua i d’un 75% els altres dies de la setmana. Quant a les places d’acampada, es preveu que estaran al voltant d’un 75% de mitjana durant els dies festius de Setmana Santa, sempre que la climatologia acompanyi, i en percentatges molt inferiors els dies anteriors als dies festius.

Per la seva part, les places d’apartaments turístics registraran una ocupació alta, principalment entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, i així mateix les segones residències, que tindran un alt nivell d’ocupació en aquestes dates.