RUPIT I PRUIT

Escapada rural sense sortir de Barcelona

El nucli urbà d'aquesta localitat, que se situa entre Vic i Olot, conserva la seva essència i es caracteritza pels carrers estrets i els edificis de pedra

11rupit

11rupit / Iakov Filimonov

1
Es llegeix en minuts
DANIELA PINA

Amagat entre la vegetació i els massissos del Collsacabra, a la comarca d’Osona, s’alça Rupit, un dels pobles  més rurals i atractius de Catalunya. No fa falta sortir de la província de Barcelona per visitar aquest llogarret medieval envoltat d’història i natura.

Notícies relacionades

Les cases de pedra que caracteritzen l’essència de Rupit daten dels segles XVI i XVII. A la seva entrada, s’ha de creuar un pont penjant, una de les construccions més conegudes del llogarret. Es va edificar el 1945 per unir les dues poblacions de Rupit i Pruit, separades per la riera de Rupit, un afluent del riu Ter. Una vegada travessat el pont, s’accedeix al nucli urbà de la vila. Allà, trobem relíquies com l’església de Sant Miquel de Rupit, una parròquia d’estil barroc amb elements neoclàssics que es va construir entre els segles XVI i XVII; o com les restes que queden del seu antic castell, construït al voltant de l’any 1.000.

Ruta al Salt de Sallent

Tot i que l’encant de Rupit recau en els seus carrerons històrics, aquest petit poble és també una destinació ideal per als amants del senderisme. I és que a l’estar situat al mig d’un paratge natural, en aquesta zona hi ha rutes i excursions que recorren paisatges espectaculars. Una de les més famoses és la ruta circular que condueix des de Rupit fins al Salt de Sallent, el salt d’aigua més gran de Catalunya.