EL DIA 4

La Sagrada Família reobrirà les portes el mes de juliol

Pas a pas, la normalitat arriba al monument més emblemàtic de BCN, que inicialment es podrà visitar gratis

sagrada-familia

sagrada-familia

1
Es llegeix en minuts
P.E.

La Sagrada Família reobrirà progressivament a partir del 4 de juliol. Ho farà amb un homenatge als que han estat treballant a primera línia contra els efectes de la pandèmia, per la qual cosa els plans són oferir visites gratuïtes a sanitaris, bombers, policies o treballadors d’entitats del tercer sector. A partir del 18 de juliol i fins a finals d’any, també els barcelonins podran acudir al temple, sense pagar, les tardes dels dissabtes i diumenges.

La data d’entrada de turistes és de moment incerta. Les condicions de les visites s’han modificat per garantir la seguretat. L’aforament s’ha reduït a 750 persones que hauran de portar mascareta. S’ha establert un itinerari de sentit únic per mantenir la distància física entre els visitants i, pels accessos, només podran entrar 6 persones per minut, per evitar aglomeracions.

Imitant la natura

Notícies relacionades

El pla establert permet entrar amb seguretat en aquest impressionant monument imaginat per Gaudí, així que no hi ha cap dubte que serà una de les escapades de cap de setmana més atractives, per deixar-se sorprendre, a l’interior, pels reflexos de colors de les seves vidrieres i, a l’exterior, per una estampa que recorda els fons de les coves, on es va poder inspirar l’arquitecte.

L’aforament s’ha reduït a 750 persones que hauran de portar mascareta obligatòriament. A més, s’ha definit un itinerari de sentit únic

No s’hi val a oblidar aturar-se en els ornaments vegetals que envoltaven les columnes i els arcs de la façana d’entrada. Una vegada dins, cal admirar l’espectacle de llums i colors decidits pel geni Gaudí. Una curiositat: no hi ha ni una sola línia recta a l’interior de la Sagrada Família: tot està construït imitant la naturalesa, fins i tot les columnes que sostenen el temple emulen arbres que s’alcen del terra al sostre.