programació especial

El DeltaChamber Music Festival més trencador prendrà Amposta

L'edició d'aquest any, anomenada 'Parèntesi', proposa 40 concerts individuals i tres de música de cambra a l'aire lliure del 28 de juliol al 2 d'agost

deltachamber 077

deltachamber 077

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 28 de juliol al 2 d’agost de 2020, DeltaChamber Music Festival celebrarà l’edició ‘Parèntesi’ amb una programació que inclou 40 concerts individuals i tres de música de cambra a l’aire lliure. La cita es reinventa per adaptar-se a la situació actual i garantir les mesures de seguretat sanitària. 

Per això ‘Parèntesi’ neix com una edició especial, molt diferent del format habitual d’aquesta cita, i que ajorna fins al 2021 la celebració del cinquè aniversari del festival.

Un músic per a un oient

Durant cinc dies es podrà disfrutar a Amposta de concerts de cambra innovadors. D’una banda, hi haurà una quarantena de concerts individuals que es realitzaran del 28 al 30 de juliol. La idea es basa en un format d’1 a 1de manera que només són presents un músic i un oient, que disfrutarà de deu minuts de concert amb un instrument que no coneixerà fins al mateix moment que s’assegui davant l’artista.

Del 31 de juliol al 2 d’agost, tindran lloc els concerts a la plaça, un format atípic i innovador per tractar-se de música de cambra a l’aire lliure. Des de la mínima expressió amb un artista a l’escenari fins a un màxim de trio, s’explorarà música de cambra rarament interpretada de grans compositors com ara Toldrà, Satie i Ravel. A causa que les restriccions sanitàries derivades del coronavirus obliguen que l’aforament sigui limitat, es faran tres sessions del mateix concert (un cada dia) perquè més persones puguin disfrutar-lo.

Només artistes nacionals

Una altra de les mesures que permetrà aquesta edició és que només hi participen artistes nacionals: Laura Ruiz Ferreres, clarinet; Pau Rodríguez Ruiz, clarinet; Laura Pou Cabello, flauta; Andrés Otín Montaner, oboè; Marina Vidal Valle, violoncel; Oleguer Beltran Pallarés, violí, i Ester Lecha Jover, piano.

Notícies relacionades

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre serà el responsable del disseny dels espais, a partir d’intervencions efímeres, d’aquest festival fundat pels ampostins Laura Ruiz Ferreres i Pau Rodríguez Ruiz el 2016 i convertit en aquests pocs anys en el festival internacional de música de cambra a les Terres de l’Ebre

Es pot consultar tota la informació a la renovada web del festival, www.deltachambermusicfestival.com, on ben aviat es podran comprar les entrades.