NOUS TALENTS DE LA MODA

El talent emergent s'obre pas a 080 Investor Day

Aquest espai de 'networking' per a 'start-ups' està organitzat per la plataforma d'inversió Seed&Click i 080 Barcelona Fashion.

Les empreses finalistes són B-Come, Bryanthings, Sepiia, Vasquiat i Yosh.AI en la categoria Fash Tech Start-up; i Aniz Brand, JNorig, Lia Swimwear, Marymood Fabrics, Sea2see, en la categoria Raising Brands totes basades en Catalunya.

photo-article-080

photo-article-080

3
Es llegeix en minuts
Anna Solà

Per cinquè any consecutiu, la plataforma d’inversió Seed&Click i 080 Barcelona Fashion sumen esforços per llançar una nova convocatòria de 080 Investor Day: 5th Fash Tech International Investment Forum.

Consisteix en un espai de ‘networking’ on les ‘start-ups’ de la indústria de la moda i dissenyadors de moda emergents entren en contacte amb inversors de renom internacional aprofitant el marc incomparable de la 080 Barcelona Fashion, que tindrà lloc a finals de juny. La convocatòria, d’abast mundial, està dirigida a emprenedors i ‘start-ups’ i té l’objectiu de potenciar l’ecosistema de la moda de Barcelona amb projectes emprenedors de diferents punts del planeta.

El certamen es divideix en dues categories. D’una banda, la categoria Fash Tech Start-up d’empreses tecnològiques de nova creació relacionades amb la indústria de la moda. En aquesta categoria, els finalistes són B-Come (Barcelona), centrada en la traçabilitat de roba; Bryanthings (París) dedicada a la tecnologia en la compra de moda; Sepiia (Madrid) que aplica la tecnologia en el disseny de camises impermeables; Vasquiat (Barcelona) que es dedica a l’‘e-commerce’ de roba de luxe; i Yosh.Al (Varsòvia) que aplica la intel·ligència artificial a la moda.

D’altra banda, la categoria Raising Brand premia dissenyadors i marques emergents catalanes que hagin llançat un màxim de quatre col·leccions al mercat. Aquesta és una aposta clara per visibilitzar el talent emergent de Catalunya, amb joves participants d’escoles com ara ESDi, IED, BAU i LCI entre d’altres que han col·laborat de manera activa per promoure aquesta iniciativa. En aquesta categoria, els finalistes són Aniz Brand, dedicada a l’‘e-commerce’ de producció local; JNorig, que dissenya roba minimalista; Lia Swimwear, que produeix vestits de bany de dona; Marymood Fabrics, centrada en les camises de cotó de producció local; i Sea2see, que fabrica ulleres de sol amb plàstic reciclat.

L’esdeveniment es beneficia així mateix del paper protagonista de 080 Barcelona Fashion, perquè els grans actors del sector puguin entrar en contacte amb futurs referents.

Valor afegit i sostenibilitat

El 080 Barcelona Fashion Week aposta clarament pels nous models de negoci, la innovació, la tecnologia i el nou talent.

Entre els principals elements innovadors del sector, destaquen els models de negoci sensibilitzats amb el medi ambient: “La indústria de la moda està en plena transformació per una presa de consciència de la sostenibilitat i l’ètica a totes les baules de la cadena de valor de la indústria des del cultiu, fumat, logística, processat, disseny, venta... És un moment apassionant de la indústria de la moda”, afirma Álvarez de Lara fundador i CEO de Seed&Click. El 080 Barcelona Fashion aposta per la sostenibilitat com a factor diferenciador per a la millora en el posicionament internacional de l’esdeveniment.

080 Investor Day

080 Investor Day és una gran oportunitat per continuar impulsant projectes innovadors en el sector de la moda a través de les sinergies entre empreses catalanes i internacionals. El projecte guanyador de cada categoria es donarà a conèixer en el 080 Investor Day, el Fòrum Internacional de la Indústria de la moda. Se celebrarà el 26 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau, en el marc de la 24a edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.

Els projectes guanyadors rebran una dotació econòmica valorada en 100.000 euros en serveis i beneficis per impulsar projectes de moda per part de companyies com Amazon Web Services, Baker McKenzie, 4YFN, McCann World Group, Grup Zeta i Esade Creapolis.

Notícies relacionades

El 080 Investor Day comptarà també amb la participació de Burak Cakmak, degà de moda de Parsons School of Design de Nova York, que incidirà en temes com la responsabilitat social vinculada al medi ambient i als problemes socials i polítics com el feminisme i la inclusió social. En aquest apartat destaca la col·laboració amb ACCIÓ i MODACC.

En aquesta 5a edició hi han col·laborat entitats com ara: Barcelona Activa, Fashion United, Demium Start-ups, Padcelona, LaSalle Technova, Barcelona Tech City, UPF Business Shuttle, Wayra, Toulouse Business School, Esade, London College of Fashion, Plus Value, Aeban y Eban.