Cita empresarial d'EL PERIÓDICO

Seat rep el premi Empresa de l'Any 2018 d'EL PERIÓDICO

Més de 300 directius, empresaris i polítics acudeixen a l'acte d'entrega dels Premis Empresa de l'Any 2018

Hernàndez demana als partits que arraconin els seus interessos electorals per superar la crisi catalana

empresa-de-lany-2019 esp / periodico

3
Es llegeix en minuts
M. JIMÉNEZ BOTÍAS / E. LÓPEZ ALONSO

El president de Seat, Luca de Meo, ha recollit aquest dilluns el premi que distingeix aquesta companyia com Empresa de l’Any 2018 i que atorga EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, gràcies, entre altres factors, al rècord de vendes aconseguit el 2018, amb 517.600 vehicles, un 10,5% més que el 2017. Prop de 300 empresaris, directius i polítics han assistit en la nit d’aquest dilluns a l’entrega dels premis que organitza el diari capçalera del Grupo Zeta, que ha comptat amb la presència de la ministra d’Economia, Nadia Calviño, la consellera d’Empresa  de la Generalitat, Àngels Chacón, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello.

L’edifici de la Llotja de Mar ha sigut l’escenari de l’acte de reconeixement a les empreses catalanes que més s’han destacat en els àmbits de la digitalització, innovació, equiparació, emprenedoria i desenvolupament del projecte empresarial. La gala ha sigut presidida pel president del Grupo Zeta, Antonio Asensio Mosbah i el del Banc Sabadell, Josep Oliu –entitat patrocinadora del premi– i ha comptat amb la presència dels alts directius del grup periodístic, encapçalats per Agustín Cordón, conseller delegat; Conrado Carnal, director general del grup; Joan Alegre, director general d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, i el director de la publicació, Enric Hernàndez.

En la seva intervenció d’agraïment, Luca de Meo, ha destacat el compromís del grup automobilístic amb Barcelona. I ha assenyalat el bon any de la companyia com una mostra que "estem en el bon camí". De Meo ha compartit el premi amb els empleats de Seat, i ha afegit que "al final es tracta de generar valor i prosperitat per a la societat, l’economia i l’entorn". "Tots els que som aquí", ha agregat, "tenim la responsabilitat de liderar el canvi, no només d’afegir-nos-hi".

"Temps convulsos"

El director d’EL PERIÓDICO ha destacat en la seva intervenció: "Vivim temps polítics convulsos, i ja sabem que aquest no és un escenari incentivador ni per als empresaris del país, ni per als inversors estrangers. La creació de riquesa i la seva necessària redistribució requereixen estabilitat social, seguretat jurídica i cooperació entre les institucions". Hernàndez a més ha considerat que "l’extrema tensió partidista, la divisió en blocs confrontats i la judicialització de la política tampoc són situacions satisfactòries per a una gran majoria dels ciutadans, que pensin com pensin, i s’emocionin amb una o una altra bandera, cada dia treballen i paguen els seus impostos perquè la política resolgui els seus problemes quotidians, en lloc de crear-ne altres de nous".

Hernàndez ha recordat l’obligació dels mitjans de ser objectius quan informen, però ha defensat la seva neutralitat. "Narrem l’actualitat, sí, però no som simples relators". En aquest sentit, ha recordat el dret dels mitjans a defensar –"com fa aquest diari", ha puntualitzat– "que per a les institucions la col·laboració hauria de ser la regla i la confrontació, l’excepció". Que un conflicte polític com el català "ha d’afrontar-se mitjançant el diàleg i les concessions mútues, no a través de la imposició unilateral o de l’acció dels tribunals".  I que per al benestar dels ciutadans "és preferible que els governs puguin aprovar cada any pressupostos que hagin de prorrogar-los", ja que aquesta situació limita la capacitat per fomentar el creixement i combatre les desigualtats socials.

Notícies relacionades

Hernàndez ha plantejat que en l’actual context de fragmentació política, tot això no serà possible si tots els partits no abandonen els maximalismes, arraconen els seus interessos electorals i treballen junts pel bé comú. "Potser és molt demanar, però honestament penso que els ciutadans els paguem per això", ha afirmat.

Destacada presència empresarial

Entre els assistents va destacar la presència del món empresarial, del president de CaixaBank, Jordi Gual; la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; el de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el de la Cambra de Comerç, Josep Valls i el de Mango, Isak Andic. Entre els polítics, a més de Calviño, Chacón i Pisarelo, va destacar la presència de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

Temes:

Empreses