PREMIS EMPRESA DE L'ANY

Seat, el motor industrial de Catalunya

La companyia, guardonada com a Empresa de l'Any 2018, ha consolidat la seva relació amb el país gràcies a una aposta pel talent i el desenvolupament tecnològic

Luca de Meo, el seu president, lidera l'impuls cap al futur de la mobilitat urbana per a tot el Grup Volkswagen

2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

El 9 de maig de 1950, es va constituir la Societat Espanyola d’Automòbils Turismes SAi ràpidament la companyia va començar a produir vehicles a la factoria de la Zona Franca de Barcelona. Així naixia la primera empresa espanyola moderna d’automòbils: Seat.

Des d’aleshores, la marca ha estat vinculada a Barcelona i Catalunya, amb una aposta decidida i altament tecnològica. La companyia és l’única que dissenya, desenvolupa, fabrica i comercialitza a Espanya, i al llarg dels anys ha consolidat el seu paper com a motor de la indústria de l’automòbil a Catalunya. De la mà del Grup Volkswagen (al qual va entrar l’any 1986), la marca ha aconseguit refermar-se com una de les companyies de referència en el sector en l’àmbit europeu, aprofitant l’aparador tecnològic que li ofereix el consorci alemany, i s’ha convertit en una de les més rendibles del moment.

L’any 2018 Seat va arribar al seu rècord històric de vendes, amb 517.600 vehicles (la xifra més gran en 68 anys d’història), després de créixer un 10,5% respecte a l’any anterior. La marca, que al gener ha tornat a batre rècords de vendes, amb un 14,2% més que el mateix mes de l’any anterior (el millor de tots els temps). Amb aquestes xifres i l’aposta decidida per Catalunya, Seat demostra que no és una simple marca; és una gran empresa. Per això EL PERIÓDICO DE CATALUNYA l’ha elegit com a mereixedora del guardó a Millor Empresa de l’Any.

La història de Seat i la seva relació amb Catalunya sempre han rodat alhora, encara que l’arribada de Luca de Meo a la presidència de Seat el 2015 va significar, a més, un impuls addicional a la seva ambició industrial de futur. Seat ha sabut conjugar la tradició per l’automòbil que de sempre ha existit a Catalunya, amb la màgia que suposa a escala mundial la marca Barcelona. La ciutat, que aquest any celebra el centenari del primer saló internacional de l’automòbil d’Espanya (si Seat hagués existit, segur que hi hauria participat), l’Automobile Barcelona, sempre ha estat en la ment dels responsables de Seat.

‘Created in Barcelona’

El lema ‘Created in Barcelona’ s’ha convertit en el reclam que Seat ha fet servir en les seves últimes creacions per mostrar-se al món en tota la seva plenitud. Perquè Seat creu en Catalunya i creu en Barcelona. Els models que han emanat del llapis d’Alejandro Mesonero ofereixen tota la llum i tot l’estil que la marca sempre ha defensat i que ha trobat en Barcelona la seva millor referència.

Notícies relacionades

Actualment, Seat compta amb una gamma de deu models que inclouen la major part de les siluetes del mercat, amb tres SUV com a elements més destacats i els Ibiza i León com a superestrelles. La marca exporta el 80% de la producció a més de 80 països. A més, recentment ha llançat la marca Cupra, en el més alt de la tecnologia i l’esperit esportiu que sempre han unit Seat amb la passió per l’automòbil de Catalunya.

Innovació tecnològica

Seat és l’única companyia del sector que desenvolupa els seus vehicles a Espanya. El Centre Tècnic de Martorell és un formiguer d’idees i tecnologia. Més de mil enginyers s’encarreguen de desenvolupar la innovació del primer inversor industrial en R+D d’Espanya. La companyia té un clar compromís amb el futur. El mateix Grup Volkswagen ha encarregat a la marca espanyola el desenvolupament de les línies de la mobilitat del futur. ¿Electrificat? Segur. Als pròxims Mobile World Congress de BCN i el saló de l’automòbil de Ginebra es concretaran aquests primers passos cap a un futur empresarialment prometedor. 

Temes:

Seat