QUIRONSALUD

La voluntat de seguir avançant sempre

El grup hospitalari líder a Espanya premia l'excel·lència en la innovació amb el patrocini del premi Innova

L’Hospital Quirón de Barcelona.

L’Hospital Quirón de Barcelona. / CESC GIRALT

2
Es llegeix en minuts

Santiago Ramón y Cajal defensava que “les idees no duren gaire. Cal fer alguna cosa amb elles”. A Quirónsalud comparteixen la premissa del premi Nobel espanyol i una prova d'això és la seva aposta decidida per la innovació i la investigació mèdica, més enllà de l'àmbit tecnològic, un fet que ha resultat determinant per convertir-se en el grup hospitalari líder a Espanya i un referent d'excel·lència en l'atenció al pacient.

La salut és una de les àrees en què més innovacions s'han desenvolupat en les últimes dècades, i això ha permès no només augmentar de forma important l'esperança de vida, sinó també incrementar la qualitat de vida. Els avenços farmacològics, la formació dels especialistes en innovadores tècniques o el desenvolupament de nova tecnologia per al diagnòstic i el tractament han canviat la nostra percepció de la malaltia.

Notícies relacionades

I tot això forma part de l'esperit de Quirónsalud. Però no n'hi ha prou. Ser innovador significa seguir avançant sempre, i per això el grup compta amb l'Institut d'Investigació Sanitària de la Fundació Jiménez Díaz, únic centre investigador privat acreditat per la Secretaria d'Estat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació. Per això és pioner en diferents especialitats com la cardiologia, l'endocrinologia, la ginecologia, la neurologia i l'oncologia, entre altres, i realitza un important esforç en la formació dels seus professionals, molts dels quals compten amb prestigi internacional. Per això ha presentat recentment el primer centre de teràpia de protons d'Espanya, que no només atendrà els pacients amb càncer amb una alternativa a la radioteràpia, sinó que també serà un espai d'innovació i investigació. I per la mateixa raó Quirónsalud presenta cada any importants novetats als seus hospitals, com ara nous medicaments contra el virus del papil·loma humà, un tractament innovador contra el Parkinson avançat, la implantació del marcapassos sense cables més petit del món, el desenvolupament de noves proves diagnòstiques per a embarassades, una biòpsia líquida per a la detecció del càncer, la utilització de vàlvules aòrtiques com a alternativa a la cirurgia convencional, la presentació d'un sistema robòtic pioner per a la cirurgia de columna vertebral o el desenvolupament de centenars d'assajos clínics en diverses àrees terapèutiques.

Quirónsalud realitza un important esforç en la formació dels seus professionals, molts dels quals compten amb prestigi internacional

Resulta, per tant, coherent que sigui Quirónsalud qui col·labori en els premis Empresa de l'Any i, en concret, en una de les categories que s'estrenen en aquesta edició: el premi Innova. Si els premis Empresa de l'Any, que el 2017 arriben a la seva edició número 36, suposen una clara aposta per impulsar les empreses i reconèixer la seva tasca, el premi Innova vol distingir l'excel·lència en el camp de la innovació i de l'aplicació de noves solucions per a les necessitats dels clients. Quirónsalud, que ho porta al seu ADN, busca destacar així l'activitat d'altres líders que es distingeixen dels altres per la seva decidida vocació innovadora.