Eleccions municipals

Resultats eleccions a Girona 2023: ¿Qui guanya aquest 28M?

  • Segueix aquí la nit electoral i tots els resultats en directe

Resultats eleccions a Girona 2023: ¿Qui guanya aquest 28M?

Ayuntamiento de Girona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutat de Girona viu aquest diumenge una jornada electoral crucial que definirà el futur polític de la ciutat. Partits i candidats estan immersos en unes votacions decisives a pràcticament la majoria de localitats de Catalunya.

Els resultats d’aquest 28M marcaran, sens dubte, el rumb polític no només de les ciutats, sinó també de tot el país ja que, en molts casos, seran inevitables els pactes entre diferents forces polítiques. Girona presenta un escenari agitat: la renúncia de l’actual alcaldessa Marta Madrenas a presentar-se a la reelecció ha obert la porta al PSC perquè recuperi una alcaldia que va ostentar durant dècades, però també que aconsegueixi la vara Lluc Salellas, que ha liderat l’oposició aquest mandat i capitaneja una plataforma municipalista amb la CUP, MES, el Comú de Girona i Som Alternativa. 

L’índex de participació en aquestes eleccions municipals està sent decisiu per poder sumar un regidor que permeti arribar a l’alcaldia a Girona després d’aquestes eleccions municipals.

Resultats de les eleccions a Girona 

Resultats de les eleccions aAmb una desena de candidatures en disputa, els veïns de Girona acudeixen a les urnes per elegir els seus representants municipals des de l’obertura dels col·legis electorals. En l’especial informatiu de El Periódico de Catalunya pots conèixer l’última hora d’aquesteseleccions 28 de maig i les últimes notícies sobre els resultats electorals.

A més, a partir de les 20h, podràs anar coneixent les dades de l’escrutinia Girona. Tindràs desglossats al nostre cercador el nombre de seients, escons i vots que obté cada partit i podràs veure en directe quina és la força preferida a la ciutat de Girona.

Notícies relacionades

 Els candidats a l’alcaldia de Girona han passat els últims quinze dies amb una agenda atapeïda d’actes públics buscant mobilitzar el seu electorat i intentant convèncer aquells votants amb dubtes a l’hora de votar un partit o un altre. Per a aquest 28 de maig estan cridats a les urnes tots els ciutadans més grans de 18 anys.

Els resultats d’aquestes eleccions poden acabar marcant el rumb dels comicis generals que es podrien celebrar a finals del 2023. Els resultats i les possibles aliances que es forgin després del 28M determinaran qui pot imposar-se en la política del país a finals d’any. 

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023: