Comicis del 28-M

Sis tiktokers es presenten a l’alcaldia de Granollers

Acumulen entre tots gairebé dos milions de seguidors. Es presenten a les eleccions municipals en la llista de País amb Gestors

A1-152119729.jpg

A1-152119729.jpg / ANNA MAS TALENS

2
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Ja és oficial: són en les llistes del BOE. Una de les candidatures que es presenta a l’alcaldia de Granollers en les eleccions municipals del 28 de maig –la del partit País amb Gestors– acumula sis tiktokers amb gairebé dos milions de seguidors entre tots. ¿Que per què es presenten? «Per intentar canviar coses que ens molesten de Granollers que ningú canvia», respon el número 1 de la llista. 

¿El primer que ha fet Antonio Parra aquest matí? «Dir al meu fill que em deixés dormir més», riu. És qui encapçala la llista tiktokera. «El Toni de TikTok», li diuen. Vindria a ser ‘l’Eliminador’ en versió immobiliària. Buida pisos, oficines i tota mena de locals per encàrrec des de fa una dècada. Els tiktokers peregrinen a les seves macrobotigues de Granollers i Canovelles a la recerca de tresors de segona mà. En xarxes socials és @vaciamos. Té més de 194.000 seguidors aTikTok i 23.000 a Youtube. ¿La moral dels seus vídeos? «Les escombraries són diners».  

Granollers Recicla. Aquest era el nom original de la candidatura. «És el que jo volia fer: una agrupació de lectors», detalla el Toni. Fins i tot han modelat les seves pròpies monedes, que amagaran per Granollers. Ho va intentar. «Però ho vaig veure impossible», esbufega. I a través de TikTok es va forjar la possibilitat de presentar-se en la llista de País amb Gestors. ¿Creu que els prendran seriosament amb tant tiktoker? «No –assumeix. I menys tenint el Rafa i el Jefe de Equipo en les llistes». 

@vaciamos♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Notícies relacionades

El Toni es refereix a @jefedeequipo2020. Els seus bíceps XXL tenen més de 315.000 seguidors a TikTok. És el número 3 de la llista: Pedro Cayuela. «El Rafa» del qual parla és @elrafadetiktok: Rafael Vilalta, 176.000 seguidors. «Indígena de Barcelona», es resumeix en xarxes. Està en tots els saraus tiktokers. Va de número 5. Es passarà la campanya electoral –anuncia– fent directes des del carrer. «Faré enquestes a la població del que vol», avança. 

@jefedeequipo2020♬ GYM Music - Dj Oso Egy

En la llista hi ha tiktokers, familiars, empleats i clients de les botigues de segona mà. La número 2 és Rebeca Solís: @rebeccasolisfresi, en xarxes. 14,8 K seguidors a TikTok. Ella aconsegueix milions de ‘likes’ des dels Encants de Canovelles. És qui recull la roba de segona mà. La venen una vegada al mes (toca aquest diumenge) amb cues quilomètriques. Purificación Guillén (@caperucita147, 24,3 K), la quarta de la llista, és la mare del Toni. I encara queda un pes pesant de TikTok: Pedro Hernández. @pedro_detect: 1,2 milions de seguidors. «Cercador de somnis i realitats», es resumeix en les xarxes. Troba tresors sorprenents amb el seu detector de metalls. «Espero trobar en aquestes eleccions –diu– el tresor d’un compromís ciutadà en la neteja i cura dels nostres boscos». ¿També esperen guanyar? El Toni s’encongeix d’espatlles. «Jo vaig a per totes».