Eleccions generals

Correus amplia el seu horari i obrirà els caps de setmana després de l’augment dels vots per correu

Feijóo posa en dubte Correus: «Demano als carters, amb independència dels seus caps, que reparteixin tot el vot»

Sánchez veu una nova mentida de Feijóo al qüestionar la feina de Correus

Correus amplia el seu horari i obrirà els caps de setmana després de l’augment dels vots per correu
2
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’increment de sol·licituds del vot per correu per a les eleccions generals del 23J ha desbordat moltes oficines de Correus, que tenien treballadors de vacances i el període electoral ha coincidit amb el mes de juliol.

Així doncs, per poder actuar de la millor manera i garantir que tots els ciutadans puguin demanar el vot per correu, l’empresa ha formalitzat 19.400 contractacions de reforç. També ha estès l’horari de 274 oficines, especialment a les zones on es preveu més afluència, contemplant l’obertura extraordinària en dies no feiners com els dissabtes i els festius. Així mateix, a Catalunya hi ha unes cent oficines que allargaran l’horari fins a les 22 hores.

En aquest sentit, més d’un 30% dels empleats que tenien previst fer vacances aquest mes han demanat voluntàriament retardar-les per estar disponibles durant la campanya, cosa que indica, segons l’opinió de l’empresa, «l’alt nivell de compromís de la plantilla de Correus amb el servei públic».

El 8 de juliol es van obrir 225 oficines en localitats de Catalunya, Andalusia, el País Valencià, Múrcia i les Balears, i també està previst que aquest dissabte vinent 15 de juliol s’obrin de forma extraordinària de 9.00 a 14.00 hores 2.061 oficines a tot Espanya, el que implica la gran majoria de la xarxa.

L’obertura serà exclusivament per atendre les necessitats dels ciutadans relacionades amb el procés electoral (entrega de documentació electoral avisada i admissió de vot per correu). Aquestes extensions horàries i obertures extraordinàries es podran ampliar en funció de com vagi evolucionant el procés del vot per correu les pròximes jornades.

Reforços en repartiment i centres logístics

Correus també ha reforçat la xarxa de distribució amb 250 PDA addicionals per a l’entrega de la documentació electoral. A més, bona part de les contractacions fetes es destinen a reforçar la plantilla de repartiment, especialment a les zones turístiques, per a l’entrega de la documentació electoral.

També està previst fer repartiments en cap de setmana. En concret, dissabte que ve, 15 de juliol, es farà un repartiment extraordinari arreu del país.

Aquest repartiment extraordinari completa el fet dissabte passat, 8 de juliol, en 586 unitats de distribució de tot Espanya, en què van treballar 3.033 empleats de Correus entregant documentació electoral.

També s’adaptaran les rutes de transport per a la remissió de la documentació des del centre logístic a totes les unitats de distribució, en funció de les necessitats.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, es reforçarà el servei a tots els centres logístics, incloent el de l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, per a la gestió dels enviaments internacionals.

Crítica de Feijóo

Aquest dimecres, el líder del PP i candidat a la presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, ha recordat que aquest dijous 13 de juliol és l’últim dia per demanar el vot per correu i ha demanat als carters que treballin «demà, dia i nit» per facilitar-ho. És més, s’ha compromès a pagar-los les hores extraordinàries si governa per «complir el seu deure».