Eleccions 23J

El termini per demanar el vot per correu finalitza avui, dijous

¿Qui guanyarà les eleccions generals? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

Així són les enquestes de les eleccions generals

Multimèdia | ¿Qui serà president? Els escenaris més probables

El termini per demanar el vot per correu finalitza avui, dijous
3
Es llegeix en minuts

El termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals finalitza aquest dijous, 13 de juliol, tot i que els ciutadans tenen fins al 20 de juliol per poder dipositar-lo a qualsevol oficina de Correus d’Espanya en el seu horari habitual.

Els electors que elegeixin aquest sistema de votació el poden sol·licitar fins a avui a qualsevol oficina de Correus o per internet a través de la seva pàgina web, www.correos.es.

Després, Correus disposa de termini fins diumenge, 16 de juliol, per entregar el sobre amb tota la documentació necessària –incloses les paperetes– a l’adreça que hagi indicat el sol·licitant. Els repartidors de Correus intentaran entregar personalment al votant la documentació fins a un màxim de dues vegades. Si no ho aconsegueixen, deixaran un avís d’arribada perquè el reculli a l’oficina postal corresponent.

Fins a la setmana passada, les sol·licituds de vot havien superat ja els dos milions, una xifra rècord en aquest sistema de sufragi, segons la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF).

Per aquesta raó, i atesa la celebració de dies festius a diferents localitats d’Espanya i el període estival, Correus recomana als ciutadans que desitgin exercir el seu dret al vot per correu que procurin no esperar fins a l’últim dia i que aprofitin l’amplitud horària de les oficines postals.

Es pot dipositar fins al 20 de juliol

Una vegada sol·licitat el vot, l’elector tindrà de termini fins al dijous 20 de juliol per dipositar la documentació a qualsevol oficina de Correus d’Espanya. Allà, els treballadors de Correus exigiran al votant que s’identifiqui amb el DNI o un document anàleg.

En el cas que la persona interessada no es trobi present a l’adreça indicada quan els repartidors de Correus intentin entregar en persona la documentació, el vot es mantindrà a l’oficina postal que correspongui també fins al 20 de juliol.

El dipòsit del vot s’haurà d’efectuar en els horaris habituals de les oficines postals. No obstant, Correus ha ampliat l’horari de milers de les seves sucursals a tot Espanya per agilitzar el vot per correu.

Delegar el dipòsit del vot

Les persones que van sol·licitar el vot per correu, però no puguin acudir personalment a l’oficina de Correus per dipositar el vot, hauran d’atorgar una autorització perquè l’entrega sigui feta per una altra persona en nom seu. L’autorització haurà de ser firmada per l’elector i acompanyar-se de la fotocòpia del seu document nacional d’identitat, passaport o un altre document oficial identificatiu, així com de la fotocòpia del document identificatiu de la persona que autoritza.

Per facilitar la redacció d’aquest document d’autorització amb totes les dades necessàries, Correus recomana utilitzar el model d’autorització que es pot descarregar a la web www.correos.es.

El personal de Correus no acceptarà l’entrega de documentació electoral pertanyent a un altre elector si no s’acompanya de la corresponent autorització firmada per l’elector, que s’haurà de conservar, junt amb la fotocòpia del document oficial acreditatiu de l’elector i de qui entrega en nom seu la documentació electoral, per a la seva remissió a la Junta Electoral de Zona corresponent.

Rebre les paperetes en una altra adreça

Notícies relacionades

Dilluns passat, 10 de juliol, Correus va informar que les persones que hagin sol·licitat aquest sistema de votació i vulguin rebre la documentació en una adreça diferent de la que van indicar al principi poden demanar «la reexpedició de la documentació a una altra adreça a qualsevol oficina de Correus».

Per a això, cal aportar el número de registre d’aquest enviament, que es pot obtenir a la pàgina web de l’Oficina del Cens Electoral (OCE). En aquest sentit, posa èmfasi que el votant que vulgui que les paperetes li arribin a un altre lloc haurà de sol·licitar el canvi «amb prou temps».