FASE FINAL DEL DESAFIAMENT

Sergi Mingote intenta el volcà més alt del món abans de partir cap al Nepal

L'alpinista és a Xile aclimatant-se per a la seva pròxima expedició, que el portarà el 10 d'abril a intentar els tres últims vuitmils del seu repte

El de Parets va arribar divendres i ja ha coronat el turó Siete Hermanas, al qual seguiran els volcans San Francisco i Ojos del Salado, el més alt del món

c26c4b00-3c8a-4770-b481-4cc923cda5c1-1

c26c4b00-3c8a-4770-b481-4cc923cda5c1-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alpinista Sergi Mingote viatjarà el pròxim 10 d’abril cap al Nepal per intentar coronar els tres cims que completarien el seu projecte esportiu i solidari 3x2x8000 Solidary Project, amb el qual pretén batre un rècord Guinness ascendint tres vuitmils en un any sense oxigen artificial.

Però abans d’això, i per aclimatar-se per a la gesta, l’alpinista ha viatjat juntament amb altres companys a Xile, on vol escalfar motors ascendint tres pics de la Serralada dels Andes: el turó Siete Hermanas (4.862 m), el volcà San Francisco (6.040 m) i l’Ojos del Salado (6.891 m), el volcà actiu més alt del món.

El paretà va arribar a Santiago de Xile divendres després de tretze hores de vol, des d’on es va traslladar cap al desert d’Atacama juntament amb la resta dels membres de l’expedició, inclòs el xilè Juan Pablo Morh, que serà també el seu acompanyant en els dos cims nepalesos.

Allà, i establerts als peus de la llacuna Santa Rosa, al costat del salar de Maricunga, Mingote i els altres cinc membre de l’expedició –entre els quals Carlos Garranzo, que ja el va acompanyar al Broad Peak– van posar rumb al turó Siete Hermanas, situat al parc Nacional Nevado Tres Cruces.

Després de 17 quilòmetres, prop de set hores i 2.827 metres de desnivell acumulat, van arribar de nou al refugi, des d’on es dirigeixen ara cap al volcà San Francisco, objectiu que esperen començar aquest dimarts i al qual seguirà l’Ojos del Salado, segon pic més alt d’Amèrica i principal objectiu d’aquest 'escalfament’. 

Fase final del projecte

Fins a final de mes el paretà serà a Xile aclimatant-se per a la seva pròxima expedició. Després d’aquests dies a Sud-amèrica, Mingote tornarà per passar uns dies a la seva ciutat preparant tot el necessari per posar rumb al Nepal juntament amb set membres de l’associació APINDEP que l’acompanyaran en el ‘trekking’ a l’Everest. 

Notícies relacionades

Allà intentarà tres cims que donarien per assolit el seu gran repte: el Lhotse (8.516 m), l’Everest (8.848 m) i el Kanchenjunga (8.586 m).  Tot i que el ritme d’aquesta última serà vertiginós i dependrà, com sempre, de com es comporti la climatologia, l’alpinista espera que, si no pot aconseguir assolir el seu repte al Nepal, encara tingui temps de partir de nou cap al Pakistan una vegada acabada l’expedició –al juny–, per intentar coronar allà un o dos vuitmils més.