El Periódico de l'Eixample

Eixample

Bloc de l’Eixample

El drama de la Casa Orsola i la resposta dels polítics

El drama de la Casa Orsola i la resposta dels polítics

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’angoixant situació dels inquilins de la Casa Orriola, el bloc de l’Eixample on els inquilins lluiten contra el desnonament, va ser un dels protagonistes de l’especial sobre vivenda d’aquest diumenge de ‘Salvados’.

En el programa, els veïns van explicar que els fan fora de casa al finalitzar el contracte per augmentar els preus dels seus pisos de lloguer: «Els inquilins tradicionals ja no interessem, es busca un de temporal que pagui més en menys temps», va denunciar una veïna.

Precisament aquest dimecres un jutge de Barcelona va dictar el primer desnonament d’un inquilí de l’edifici modernista adquirit per un fons d’inversió espanyol, Lioness Inversiones. Aquest inquilí va ser jutjat el dia 9 d’aquest mes per trobar-se fora de contracte, i ja ha rebut una notificació judicial d’alçament per al pròxim dia 14 de febrer. Tres veïns d’aquest immoble també estan fora de contracte i dos d’ells ja han sigut denunciats davant els tribunals pel fons d’inversió que ha comprat Casa Orsola.

Ple de Barcelona

Notícies relacionades

Dos dies després, el ple de l’Ajuntament de Barcelona va instar el fons a renovar els contractes de lloguer als seus actuals veïns i oferir lloguers socials als que estiguin en situació de vulnerabilitat en comptes de desnonar-los per dedicar-se a lloguers de temporada.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, que va defensar la iniciativa, va fer una crida a la propietat que renovi els contractes de lloguer a preus raonables com fins ara, ofereixi lloguers socials a les famílies vulnerables que viuen a la finca com marca la llei i «aturi aquest disbarat».