El Periódico de l'Eixample

Eixample

Més de 1.800 falsificacions

Confiscats centenars de peluixos i figures manga falsificades a Barcelona

  • La Guàrdia Urbana localitza productes com samarretes, tasses i clauers inspirats en còmics japonesos, sèries i pel·lícules

Confiscats centenars de peluixos i figures manga falsificades a Barcelona

GUARDIA URBANA

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha intervingut 1.816 productes falsificats a l’Eixample i d’altres que no complien la normativa relacionats amb el manga, l’anime i altres sèries i pel·lícules. S’investiga quatre persones per un delicte contra la propietat industrial i intel·lectual.

Durant les inspeccions, els agents van localitzar productes sense el logotip de marca registrada, l’embolcall o la caixa original, a més de mostrar una qualitat i uns acabats deficients. També n’hi havia sense la marca de copyright, les advertències legals ni l’edat recomanada. Entre els productes intervinguts destaquen més de 600 peluixos i més de 700 figures de personatges de films. També es van intervenir samarretes, clauers, tasses i jocs de cartes. L’Eixample és un districte de peregrinació obligatòria per als ‘otakus’, els aficionats als còmics i la cultura pop japonesa i sud-coreana, sobretot el passeig de Sant Joan i els carrers adjacents, on es concentren les botigues de l’anomenat ‘triangle friqui’.

Notícies relacionades

Un dels productes que se sotmeten a un control especial durant les festes de Nadal són les joguines. La Guàrdia Urbana recorda que el marcatge de la Comunitat Europea ha d’estar col·locat de forma visible a totes les joguines, ser llegible i indeleble o bé aparèixer en una etiqueta enganxada o a l’embalatge. A la joguina ha de constar el nom, el nom comercial registrat o la marca comercial registrada i la seva adreça.

Totes les joguines han d’indicar almenys l’edat mínima per poder-hi jugar. A part, les joguines que puguin resultar perilloses per als menors de 36 mesos han de portar una advertència clarament visible i llegible, fàcilment comprensible i precisa.