El Periódico de l'Eixample

Eixample

Conflicte de convivència

Enric Granados convoca una protesta silenciosa contra el soroll

Els residents consideren que l’avenç d’horari de tancament tampoc resoldrà els seus problemes

A1-149421112.JPG

A1-149421112.JPG / ALVARO MONGE (EPC)

1
Es llegeix en minuts

Dimecres, 26 d’octubre, a les 19 hores. Els veïns d’Enric Granados, sota el paraigua de la Xarxa Veïnal contra el Soroll, han convocat una protesta contra el soroll que pateixen a casa des que aquest carrer es va convertir fa anys en una de les vies amb més terrasses de restauració per càpita de la ciutat. La manifestació ha sigut convocada en la intersecció d’Enric Granados amb Provença perquè aquest encreuament de carrers és, de manera destacada, on els problemes de convivència entre veïns i restauradors són més greus. La protesta, de manera simbòlica, serà silenciosa.

Notícies relacionades

Pendent de modificació, la normativa preveu que els establiments tanquin les terrasses a les 12 de la nit entre setmana i a la 1 de la matinada els caps de setmana. La previsió municipal és avançar aquest horari una hora, tal com ja s’ha posat en pràctica en un parell de places de Gràcia, però, segons l’opinió dels afectats, això tampoc és una substancial millora. «Això vol dir que els caps de setmana, fins a les 12 de la nit no podem tenir les finestres obertes perquè és impossible, si no, mantenir una conversa amb la família», explica Jordi Badia, afectat i coorganitzador de la manifestació.

El problema afecta de manera directa les vivendes amb finestres o balcons que donen directament a Enric Granados o alguna de les seves cantonades, però, segons Badia, els interiors d’illa tampoc són llocs confortablement silenciosos. «Allà hi ha queixes per les molèsties que causen alguns apartaments turístics i pel soroll permanent que generen extractors de fums d’alguns restaurants.