El Periódico de l'Eixample

Eixample

EIXAMPLE

El lleig solar dels bombers

Comerciants del Ninot exigeixen que s'urbanitzi el terreny de l'antiga caserna de Provença

El solar mig enjardinat on hi havia la caserna dels bombers.

El solar mig enjardinat on hi havia la caserna dels bombers. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
BEATRIZ PÉREZ / BARCELONA

Fa un any i mig que els comerciants del mercat del Ninot (Mallorca, 133) demanen que el solar ubicat a la confluència dels carrers de Provença, Casanova i Villarroel es destini a ús públic. Es tracta del terreny on estava ubicada la històrica caserna de bombers (traslladada al parc de Joan Miró el 2010), que és propietat de l'Hospital Clínic i que actualment només serveix per emmagatzemar materials de les obres de la plaça de Duran i Reynals. Aquest solar dóna a la part posterior del Ninot, i des de les seves finestres es veu l'abandonament de la zona.

«Quan el 2009 es va iniciar la renovació del mercat del Ninot, ens en vam anar a una carpa ubicada precisament a la plaça de Duran i Reynals, davant de la Facultat de Medicina», recorda Eduard Escofet, president de l'Associació de Concessionaris del Mercat del Ninot. S'hi van estar fins al maig del 2015.

ATURAT PER LA CRISI

«Ens van dir que el solar ampliaria els serveis de l'hospital», afegeix. No obstant, per culpa de la crisi els projectes es van paralitzar i, actualment, es tracta d'una illa en la qual només una part està urbanitzada. I de manera temporal, a més, a l'espera que es porti a terme d'una vegada la tan desitjada ampliació del Clínic.

En aquesta part del solar s'ha erigit una miniurbanització (uns mil metres quadrats) amb vegetació i bancs per a l'ús i gaudi dels veïns gràcies a un conveni entre l'hospital i l'ajuntament. «El Clínic només ens ha cedit temporalment l'espai que ja està urbanitzat. És a ell a qui compet fer les actuacions necessàries en aquest àmbit», es justifiquen fonts del Districte. Per la seva part, el Clínic es limita a afirmar que l'ampliació d'aquest es portarà a terme «quan hi hagi diners», però que ja hi ha negociacions entre el centre mèdic i el consistori.

MÉS ESPAIS VERDS

Notícies relacionades

Però els comerciants ho tenen clar. Les mesures portades a terme fins ara no són suficients i exigeixen que es reurbanitzi tot el solar. «En aquest barri la gent gran no disfruta de gaires espais verds», lamenta Eduard Escofet. I és que, sense saber quan començaran les obres d'ampliació del Clínic (abans podrien passar uns quants anys), els comerciants consideren que «s'està perdent el temps» i impedint al veïnat l'ús d'un espai inutilitzat des de fa gairebé set anys.

L'Associació de Veïnes i Veïns de l'Esquerra de l'Eixample, que té una relació «bona i fluida» amb els comerciants del Ninot, explica que estan pendents d'una reunió amb el Districte. «El que nosaltres volíem abans era que la caserna de bombers tornés a aquest solar», explica Toni Colomina, president de l'associació. «Sempre és bo tenir els bombers a prop», es justifica. En qualsevol cas, opta per la prudència i opina que la urbanització del polèmic solar entre el Clínic i el Ninot «s'ha de debatre millor».

Temes:

Bombers Mercats