Universitat de Barcelona

Màster en Periodisme BCN_NY: Formació pràctica amb el segell d'excel·lència de la Journalism Columbia University

El curs ofereix un itinerari amb projecció laboral i de prestigi internacional

Facultat de filologia i comunicació de la Universitat de Barcelona.

Facultat de filologia i comunicació de la Universitat de Barcelona. / UB

2
Es llegeix en minuts
Henar de León

Des de la seva fundació per Joseph Pulitzer al voltant del segle XX, la Journalism Columbia University s'ha consagrat com a referent mundial en l'àmbit de la formació periodística. La seva metodologia, en la qual primen els coneixements pràctics, roman a l'avantguarda de les tecnologies de la informació sense perdre la seva missió com a preservadora dels alts valors del periodisme independent, professional i de qualitat.

Aquest enfocament és el mateix que caracteritza el Màster en Periodisme BCN_NY, l'únic programa fora dels EUA que compta amb el segell de prestigi, la participació de professors i un currículum avalat per la Journalism Columbia University. El proper any acadèmic 2024-2025, la Universitat de Barcelona oferirà la que serà la 25a edició d'aquest màster, i el procés d'admissió del curs ja està obert.

El pla d'estudis es centra en el desenvolupament d'eines tècniques amb les quals abordar les necessitats del mercat laboral actual. Els alumnes aprenen periodisme fent periodisme, s'enfronten a la informació real en brut, assisteixen a rodes de premsa amb personalitats importants i elaboren els continguts com ho farien en una redacció real, amb Barcelona com a laboratori.

A més de cursar seminars i tallers, els estudiants culminaran el programa amb l'elaboració d'un reportatge en profunditat de temàtica lliure i en el format que triïn (premsa, multimèdia, ràdio o televisió). Una oportunitat per reforçar el treball en equip i preparar-se per al seu període de pràctiques, tres mesos que passaran treballant en un dels nombrosos mitjans de comunicació amb els quals la universitat manté acords.

Prestigi internacional

Notícies relacionades

El professorat prové de diferents àmbits i mitjans d'informació per a un ensenyament plural i crític, a més de comptar amb docents de la Universitat de Columbia que imparteixen diverses classes magistrals durant l'any. L'itinerari està vinculat amb el panorama informatiu actual i es completa amb xerrades de professionals de renom, com Antoni Bassas, Mònica Terribas, Toni Cruanyes o Esther Vera, amb els quals s'ha comptat en els recents anys.

El màster és una oportunitat única per a aquells que busquen una formació de qualitat i reconeguda internacionalment, i no només està obert a graduats en Periodisme o Comunicació, sinó que compta amb perfils diversos d'estudiants amb formació en altres camps com Dret, Econòmiques, Ciències Polítiques o Geografia, ja que ofereix una formació intensiva amb la qual, en un any, s'aprenen les tècniques comunicatives necessàries per poder dedicar-se al periodisme especialitzat.