Minimitzar riscos

Els universitaris reclamen fer exàmens ‘online’

Les facultats opten majoritàriament per fer proves presencials i els alumnes temen una onada de contagis

2
Es llegeix en minuts

Després de la tornada de les vacances de Nadal, els estudiants universitaris han començat a fer els exàmens trimestrals de manera presencial a les facultats, una cosa que no ha deixat d’acumular queixes dels alumnes: davant l’augment dels contagis per coronavirus i les noves restriccions que s’estan aplicant a tot el país, moltes universitats han decidit, malgrat fer les classes de forma virtual durant tot el semestre, convocar els alumnes de manera presencial per als exàmens.

L’onada de fred i les aglomeracions a les aules

Les mesures de prevenció per evitar el contagi del coronavirus que estan seguint, segons denuncien els usuaris a les xarxes socials, es resumeixen en la ventilació de les aules i la distància de seguretat entre els alumnes.

Notícies relacionades

Les queixes són a causa de l’onada de fred –la borrasca Filomena– que estan patint totes les comunitats (que obliga els estudiants a ser a l’aula amb l’abrics posat) i les aglomeracions de persones que previsiblement s’amuntegaran als passadissos i les aules de les facultats, com es pot veure en moltes de les fotografies que ja estan circulant per les xarxes socials. A més, els estudiants creuen que la presencialitat de les proves posa en risc la salut i augmenta la possibilitat de contagi.

Els alumnes han fet tendència #ExamenesOnlineEspana a Twitter per reclamar el seu desacord amb l’obligatorietat de fer les proves en format presencial.