RETORN A LES AULES

Celaá insta les comunitats a contractar més professors

La ministra recorda que el Govern central va posar recursos «a sobre de la taula» per a aquesta finalitat

La ministra de Educación y Formación Profesional, Isabel Celaá, se quita la mascarilla para intervenir en la segunda jornada del 34 Encuentro de la Economía Digital y las Telecomunicaciones organizado por Ametic, en Madrid (España), a 3 de septiembre de 2020.

La ministra de Educación y Formación Profesional, Isabel Celaá, se quita la mascarilla para intervenir en la segunda jornada del 34 Encuentro de la Economía Digital y las Telecomunicaciones organizado por Ametic, en Madrid (España), a 3 de septiembre de 2020. / Ã"scar Cañas (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
EFE

La ministra d’educació i Formació Professional, Isabel Celaáha instat aquest dilluns a les comunitats autònomes a contractar més professors i que «apostin de veritat» per l’educació, i ha recordat que per a això el Govern central va posar recursos «a sobre de la taula».

En una entrevista a Canal Sur Radio, la ministra ha restat importància a la possibilitat que alguns municipis retardin l’inici del curs escolar davant l’augment de contagis a determinades localitats, ja que el període obligatori escolar són 175 dies lectius a l’any.

Celaá ha explicat que un centre escolar tancarà quan hi hagi una transmissió descontrolada del virus i que la decisió correspondrà a les autoritats sanitàries corresponents, i ha remarcat que les escoles estaran en un «contacte permanent» amb els centres de salut a què estiguin vinculats.

Respecte a la possibilitat que alguns pares es neguin a portar els seus fills a l’escola, ha dit que en aquest moment el Ministeri no està «en aquesta previsió».

«Espanya està preparada i els ciutadans són conscients de la importància de portar els nens a l’escola. Totes les administracions educatives estan a favor d’obrir l’escola al setembre i mantenir-la oberta», ha esgrimit.

Segons la seva opinió, cal «conviure desgraciadament amb la pandèmia mentre duri, amb tots els controls i la prudència, però, sens dubte, amb tota la determinació».

Positiu per als nens

El Govern –ha prosseguit– pensa més en les coses «favorables i positives que suposa» que els nens estiguin a l’escola, així que ha confiat que totes les famílies «ho vegin», tot i que ha considerat «lògic el temor» d’algunes.

Notícies relacionades

No obstant, ha recomanat als pares que no portin a l’escola els nens si tenen possibles símptomes de coronavirus i ha explicat que una vegada que s’obrin tots els centres és quan caldrà començar a prendre dades dels eventuals casos de coronavirus que puguin donar-se en les diferents escoles d’Espanya.

«Hi ha un percentatge baixíssim de contagis entre nens, però cal abordar la situació amb molta prudència i complint totes les normes», ha exposat la ministra.