Educació estudia si els escolars catalans han de portar mascareta a classe a partir dels 10 anys

El conseller català assegura que l'«inici del curs està garantit» i que «les escoles tindran els aparells necessaris, mascaretes, neteja i desinfecció que no tenien fins ara»

zentauroepp54526636 schoolgirls and schoolboys of the fifth year voluntarily wea200820102939

zentauroepp54526636 schoolgirls and schoolboys of the fifth year voluntarily wea200820102939 / KAI PFAFFENBACH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller català d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat aquest dijous, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que el curs escolar començarà el 14 de setembre i ha apuntat que, tal com està evolucionant la pandèmia, «segurament» els estudiants hauran de portar mascareta a classe, almenys en «alguns territoris».

«L’inici del curs escolar és un inici garantit, però amb les condicions sanitàries que en aquell moment es marquin», ha assegurat.

Fa setmanes que els departaments d’Educació i Salut es reuneixen per acabar de perfilar el protocol per a l’inici del curs escolar i per avaluar l’ús obligatori o no de mascareta, així com les ràtios d’alumnes per classe.

Contractació de més docents

Notícies relacionades

Bargalló ha dit que seria equivocat dir «que l’única cosa important per donar seguretat en l’obertura de centres és el nombre d’alumnes per grup», però ha remarcat que la Conselleria garantirà que no hi hagi «sobreràtios» a les aules amb la contractació de més docents.

Bargalló sí que ha avançat que «les escoles tindran els aparells necessaris, mascaretes, neteja i desinfecció que no tenien fins ara».