A PARTIR DEL 18 DE MAIG

El País Basc aprova la tornada a classe dels alumnes de batxillerat i FP

Primer ho faran els segon de batxillerat i gairebé tota l'FP, i una setmana després, quart d'ESO, primer de batxillerat i la resta de l'FP

Mascaretes, distància de seguretat entre taules, hores d'entrada escalonades, i no hi haurà ni menjador ni transport

16970660 59

16970660 59

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els alumnes del País Basc que cursen segon de batxillerat, de formació professional superior i segon de cicles mitjans i bàsics seran els primers a tornar a classe el pròxim 18 de maig. Ho faran amb mascaretes –igual com els professors–, guardant les distàncies de seguretat entre taules –metre i mig mínim–, torns en els esbarjos i durant una jornada intensiva –màxim de cinc hores–, ja que no hi haurà servei de menjador, ni tampoc de transport escolar. El Departament d’Educació basc ha previst una tornada esglaonada a les aules. Per això, la segona tanda d’estudiants que tornaran a tenir classes presencials seran els de quart curs de secundàriaprimer de batxillerat i la resta de l’FP, que ho faran des del 25 de maig. Des d’aquest mateix dia, a més, obriran els centres d’educació especial així com les aules terapèutiques. 

La resta d’alumnes, els de menys de 14 anys, acabaran el curs telemàticament.

La consellera d’Educació basca, Cristina Uriarte, ha donat a conèixer aquest dijous el pla per reprendre les classes presencials, en les quals, com ja va anunciar el Govern basc, es donarà prioritat als alumnes de cursos en els quals calgui obtenir un títol oficial, preparar la selectivitat o bé que siguin essencials pels seus continguts educatius. «Hem prioritzat els cursos més sensibles perquè han de promocionar o perquè hagin de tenir el títol. Són cursos en els quals la gent és adulta; no requereixen transport escolar. Són capaços de desenvolupar una activitat educativa presencial seguint unes normes de distanciament, de comportament i d’higiene», ha assegurat.

Aquesta reincorporació d’alumnes està avalada pel Departament basc de Salut i té en compte nombroses mesures de seguretat. Per exemple, hi haurà horaris escalonats a l’entrada i la sortida, esbarjos per torns i s’habilitarà, sempre que es pugui, més d’un punt d’accés. 

D’altra banda, les ‘haurreskolak’ podran obrir a finals de maig o principis de juny per acollir els més petits –de 0 a 2 anys– els pares dels quals tinguin feines essencials.

«Prioritzar la seguretat dels més petits»

Notícies relacionades

Queda descartat el retorn a les escoles de les etapes següents: des dels 3 anys (infantil), de 6 a 12 (primària) i dels tres primers cursos de secundària, fins als 14 anys. «Hem de premiar la seguretat dels més joves i continuarem amb un contacte molt estret per seguir un final de curs d’una manera no presencial», ha explicat Uriarte.

L’Executiu central va fixar per al 25 de maig la tornada dels nens de fins a 6 anys els pares dels quals hagin de sortir de casa per treballar. També va dictar que estudiants amb necessitat de reforç de quart de l’ESO, segon de batxillerat i d’FP acudeixin als centres sempre que així ho necessitin.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions