el coronavirus i el pròxim curs

Bargalló demana poder fer la preinscripció escolar al maig

El conseller d'Educació indica al Parlament que d'aquesta manera es garantiria l'inici al setembre sense problemes

La Generalitat aposta per una reobertura de les escoles de manera progressiva però encara sense data establerta

12/02/2020 El conseller de Educación de la Generalitat, Josep Bargalló, interviene desde su escaño, durante una sesión plenaria en el Parlament de Cataluña, en Barcelona (Catalunya, España), a 12 de febrero de 2020.

12/02/2020 El conseller de Educación de la Generalitat, Josep Bargalló, interviene desde su escaño, durante una sesión plenaria en el Parlament de Cataluña, en Barcelona (Catalunya, España), a 12 de febrero de 2020. / David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha indicat aquest dimecres al Parlament, de manera telemàtica, que ha sol·licitat a la ministra d’Educació, Isabel Celaá, que demani al Ministeri de Sanitat aixecar el veto de tràmits per poder efectuar la preinscripció escolar durant la segona quinzena de maig.

D’aquesta manera, segons Bargalló, es garantirà que el curs escolar 2020-2021 comenci amb normalitat al setembre i es puguin establir sense problemes les plantilles de professorat necessàries i evitar retards, sobretot a partir de primer d’ESO.

També ha explicat que el departament treballa en diferents escenaris de desconfinament per als centres educatius, però que en tots s’haurà «de garantir» la distància social i sempre amb la idea d’activar-los de manera progressiva. En la seva compareixença telemàtica al Parlament, ha assegurat: «Quan reobrim les escoles, sigui quan sigui, haurem de garantir la distància social. Haurem de prendre mesures diferents per ensenyaments, etapes i nivells».

Ha remarcat que s’hauran de fer també accions de neteja prèvia dels centres i ha dit que, tot i que encara no està definit l’escenari de desconfinament per als centres, es pot «intuir què passarà» davant l’experiència d’altres sistemes educatius.

L’exemple d’altres llocs 

Notícies relacionades

Bargalló ha afirmat que no hi ha hagut cap país que hagi reobert tots els centres educatius alhora –«estan reobrint amb diferències territorials i d’etapes»–, alguns han apostat per l’etapa infantil i altres per aquells que es graduen, i ha afirmat que hi ha diferents possibilitats sobre la taula.

El titular d’Educació ha considerat important que els centres puguin reobrir abans d’acabar aquest curs, ja que ha assenyalat que l’acompanyament afectiu a l’alumne durant aquest tercer trimestre necessita «algun moment de presencialitat».