Acord

La Universitat de Vic incorpora una taula de visualització anatòmica digital en 3D

Es tracta d'un sistema pioner a Espanya en què es poden fer disseccions virtuals

de-izquierda-a-derecha-jaume-giro-director-general-de-la-fundacion-bancaria-la-caixa-la-presidenta-del-patronato-de-la-f

de-izquierda-a-derecha-jaume-giro-director-general-de-la-fundacion-bancaria-la-caixa-la-presidenta-del-patronato-de-la-f / Montse Balana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic ha arrencat el nou curs amb una taula de visualització anatòmica digital en 3D. Es tracta d'un sistema pioner a les facultats de tot Espanya que consta d'una pantalla de grans dimensions equipada amb un software amb què es poden fer disseccions virtuals. La nova màquina permetrà internacionalitzar la investigació que realitzi la facultat, ja que el coneixement generat es pot compartir via telemàtica amb altres facultats de tot el món.

Notícies relacionades

El degà de la facultat, Ramon Pujol, ha posat en valor la importància de les noves tecnologies, “que ajudaran a formar millors metges”, però sense oblidar “els dits”, en referència a la pràctica tradicional que també es portarà a terme a les noves instal·lacions del centre. Una aportació de 500.000 euros de la Fundació Bancària La Caixa ha permès el finançament total de la compra.

El president de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut de la UVic-UCC, Josep Arimany, ha assenyalat que amb els nous recursos innovadors de què disposa la facultat, el centre es pot convertir "en un important clúster de la salut". Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat i presidenta de la FUB, Anna Erra, ha destacat l'aposta tecnològica com una manera perquè el talent “pugui venir i es pugui quedar a Vic i Catalunya”.