DESPRÉS DE LA SELECTIVITAT

Notes de tall 2017

Totes les notes de tall dels graus que imparteixen les universitats catalanes

 

  / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

► Notes de tall 2018 a Catalunya

Notes de tall 2018

Les notes de tall d'accés a la universitat del 2017 s'han fet públiques aquest dimecres, 12 de juliol, per part de l'àrea d'Universitats i Recerca de la Generalitat. EL PERIÓDICO ofereix en aquesta pàgina un gràfic interactiu amb les qualificacions mínimes d'entrada a tots els graus que imparteixen les universitats de Catalunya.

[Si el teu mòbil no mostra la taula interactiva, accedeix a la versió clàssica.]

Les notes de tall es calculen creuant les puntuacions dels estudiants després de la selectivitat amb la demanda de les carreres universitàries. Les proves d'accés a la universitat (PAU) d'aquest any es van saldar amb el 94% d'aprovats (tres punts menys que el 2016), en uns exàmens marcats per la reaparició de la catàfora en Llengua Castellana.

Els estudiants que van obtenir la millor nota van ser quatre noies (Anna Sallés, Ivet Cano, Maria Torras i Mònica Torrecilla), totes elles amb un 9,8 -sense comptar la fase específica de la selectivitat-.

Mònica Torrecilla Vall-Llossera i Anna Sallés, dues de les quatre noies que tenen la nota més alta de selectivitat a Catalunya. / SANDRA HINTERDORFER / CAMILA TOVAR TRUJILLO

NOTES DE TALL MÉS ALTES

El 2016, Medicina i els graus de l'àmbit biomèdic en general van copar les notes de tall més altes a Catalunya. Tots aquests estudis van tenir una demanda de places molt superior a l'oferta, cosa que va disparar les qualificacions mínimes d'accés per sobre de l'11 i fins i tot del 12 (sobre un màxim de 14).

Les dues primeres posicions van correspondre, no obstant, als graus dobles de Física i Matemàtiques que imparteixen la Universitat  Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB), amb un 13,238 i un 12,926 respectivament. Aquests graus, que la Generalitat defineix com "de prestigi", només oferien 20 places cadascun.

Notícies relacionades

Van completar el 'top 10' de les notes de tall del 2016 Medicina del Clínic-UB (12,748), Filosofia, Política i Economia de la UPF (12,662), Medicina de Bellvitge-UB (12,621); Medicina de la UPF (12,620); Bioquímica i Biologia Molecular de la URV (12,446), Física i Química de la UAB (12,370), Medicina de la UAB (12,348) i Ciències Biomèdiques de la UAB (12,332).

LA QUALIFICACIÓ MÀXIMA, UN 14

La qualificació màxima d'entrada a la universitat és de 14 des del 2010. Els estudiants que van a la fase específica de la selectivitat sumen a la seva nota d'accés (en què la mitjana del batxillerat suposa el 60% i la puntuació de la fase general el 40%) els punts que resulten de multiplicar per 0,1 o 0,2 les dues millors notes d'aquesta part de l'examen.