Anar al contingut

LA POSTURA DELS POPULARS CATALANS

Camacho es queixarà a Wert que no consultés amb el PPC l'esborrany de la llei d'educació

La líder popular, que es reunirà a Madrid amb el ministre aquesta setmana, insisteix que el català serà vehicular a l'escola

RAFA JULVE / Barcelona

Alicia Sánchez-Camacho va saber per la premsa quin era el contingut de l'avantprojecte de llei d'educació que impulsa José Ignacio Wert i que ha causat un gran enrenou a Catalunya. En la reunió que tots dos preveuen celebrar a Madrid aquest dilluns o demà, dimarts, la presidenta del PPC es queixarà al ministre per no haver-li consultat el document. En aquesta trobada, la líder conservadora pretén aconseguir un acord perquè s'hi incloguin una sèrie de "millores que aclareixin el paper de les llengües en l'ensenyament" i perquè quedi més clar que "el català serà obligatori".

"Ens hauria agradat traslladar la nostra valoració sobre la llei i conèixer-la abans", ha manifestat Camacho en una roda de premsa. La dirigent popular, que ha insistit que es queixarà a Wert "per no haver parlat amb el PPC" per presentar un esborrany millor de la llei, ha admès que no va tenir coneixement del text "fins que va sortir publicat" i que el seu partit "va tenir reunions prèvies amb el ministeri, però només per abordar qüestions tècniques del document i no sobre contingut".

El PPC, que la setmana passada va dir que entenia que Educació no li consultés sobre el document perquè "només és un esborrany" i la seva elaboració depèn del ministeri, intenta demostrar que no està d'acord que es produeixin atacs al català. No obstant, els populars es mantenen en la línia que l'avantprojecte de llei en cap cas menysprea l'idioma i que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, "ha mentit" i ha creat una polèmica on no n'hi havia.

En una resposta directa "al gran jugador del Barça Lionel Messi", que va defensar l'ensenyament en català i "com més idiomes millor", la mateixa Camacho ha assegurat que el model que proposa Wert és un "model trilingüe que afegeix més hores en castellà i en anglès" i que, per tant, va en el camí que proposa el futbolista. El PPC defensa que el castellà sigui vehicular a l'escola catalana, com ho és el català. Si fos així, això obligaria a modificar l'actual sistema d'immersió lingüística a Catalunya,

Temes: LOMCE