Anar al contingut

Sorpresa pel tancament del compte @KeepCalmCat creat contra la 'llei Wert'

Twitter podria haver interpretat com un 'spam' els milers de seguidors aconseguits en 2 dies

De forma inesperada, Twitter ha tancat el compte @KeepCalmCat, creat per l'informàtic i professor universitari Josep Maria Ganyet (@ganyet) per impulsar una campanya contra la llei d'educació presentada pel ministre Wert. Amb el lema 'Keep calm and speak catalan' ('mantén la calma i parla català'), adaptació del popular lema britànic de la segona guerra mundial 'Keep calm and carry on', la iniciativa havia sumat en poc més de dos dies més de 3.500 seguidors, cosa que Twitter podria haver interpretat com una pràctica de 'spam' i, per tant, motiu, potser, que l'ha portat a tancar el compte. El mateix Ganyet ho ha explicat així: "Els grans amics de Twitter ens han suspès el compte @KeepCalmCat. No hem utilitzat ni 'bots' ni cap automatització ni 'spam'".

Però, segons, Ganyet, el compte no infringeix cap normativa. No obstant, i a causa de l'èxit de convocatòria --centenars de seguidors s'havien canviat la imatge del seu perfil pel cartell vermell tunejat de Ganyet--, els que ho vulguin poden seguir recolzant l'educació en català a través de la pàgina creada a Facebook. Ganyet ha creat una pàgina a través de la qual es pot descarregar el logo en diferents mesures i formats.

El lema original

L'original 'Keep calm and carry on' ('Mantén la calma i segueix endavant') va sorgir l'any 1939 com un intent del Ministeri d'Informació britànic per animar la població si les tropes alemanyes aconseguien envair el país, just quan va esclatar la segona guerra mundial. Això no va arribar a passar mai, i es van destruir milers de peces estampades amb aquest logo, que mai es van arribar a utilitzar. Actualment, el lema és un dels més reconeguts --reproduïts-- pels habitants del Regne Unit, i es pot trobar estampat en una gran diversitat d'objectes.