Campanya d’Hisenda

¿Què significa un resultat negatiu en la declaració de la renda?

Consulta la data límit per presentar la declaració de la renda el 2021

¿Què significa un resultat negatiu en la declaració de la renda?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El termini per presentar la declaració de la renda el 2021 continua obert fins al pròxim 30 de juny i és habitual que durant aquestes dates sorgeixin preguntes del tipus: ¿com saber si estic obligat a realitzar la declaració?, ¿com consultar la devolució? o ¿què s’ha de tenir en compte abans de confirmar l’esborrany?, entre d’altres. Un dels dubtes habituals que també es repeteixen cada any és ¿què significa que la declaració de la renda surti negativa?

La resposta està relacionada amb si s’ha de pagar a Hisenda o és l’Agència Tributària la que ha de pagar al contribuent. Un resultat negatiu en la renda sempre significa que Hisenda ha d’abonar a la persona la quantitat de diners reflectida a l’última casella on apareix el resultat de la declaració.

La quota diferencial

Notícies relacionades

L’anomenada quota diferencial constitueix el resultat de la declaració de la renda. Aquesta quota que calcula automàticament el programa RentaWeb és la diferència entre l’import que apareix a les caselles 537 i 549. Quan el resultat és negatiu, la xifra que apareix a la casella 550 va precedida d’un signe menys. Quan la declaració té un resultat negatiu, Hisenda és la que ha de tornar al contribuent l’import reflectit.

El cas contrari és quan el resultat és positiu. En aquest cas, és el contribuent el que ha de pagar a Hisenda.