Agència Tributària

Aquests són els moviments de diners pels quals Hisenda et pot multar

¿Què he de revisar abans de confirmar l’esborrany de la renda el 2021?

Com sol·licitar i confirmar l’esborrany de la declaració de la renda

Nou missatge d’Hisenda a més del milió i mig de persones que cobren l’Ingrés Mínim Vital

Aquests són els moviments de diners pels quals Hisenda et pot multar
1
Es llegeix en minuts

L’Agència Tributària obliga el ciutadà apresentar declaració per tots els moviments de mitjans de pagament, tant si es realitzen en territori nacional o a l’estranger, que superin determinades quantitats de capital.

Fa anys que Hisenda lluita contra el frau fiscal a Espanya. Per això, ha confeccionat diverses eines per combatre’l de la manera més òptima, per exemple, la limitació legal a les compres en efectiu o la vigilància sobre qualsevol mitjà de pagament realitzat dins o fora del territori nacional.

Mètodes de pagament a Espanya

L’Agència Tributària  també adverteix que s’entendrà per moviment «qualsevol canvi de lloc o posició que es verifiqui a l’exterior del domicili del portant dels mitjans de pagament». Cal aclarir que per ‘mitjans de pagament’ entenem el paper moneda i la moneda metàl·lica, tant nacionals o estrangers, els mitjans de pagament al portador (xecs, pagarés o ordres de pagament), les targetes prepagament no nominatives i les monedes amb contingut d’or del 90% com a mínim.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, qualsevol usuari ha de presentar la corresponent declaració tributària prèvia en els següents casos:

  • Si es fan moviments per territori nacional de mitjans de pagament per import igual o superior a 100.000 euros o en moneda estrangera.

  •  Sortida o entrada en territori nacional de mitjans de pagament per import igual o superior a 10.000 euros o el seu contravalor en moneda estrangera.

Multa d’Hisenda

La no-declaració d’aquests mitjans de pagament està considerada una infracció greu. La sanció mínima és de 600 euros, i l’import màxim podrà arribar al 50% del valor dels mitjans de pagament utilitzats en l’operació. Hisenda ha explicat que les transferències bancàries no són objecte de declaració, tot i que la seva quantitat superi els 10.000 euros ( o en moneda estrangera.)