Campanya del 2021

Guia per fer la declaració de la renda aquest 2022

Les dates clau de la campanya de la renda

Tot el que necessiteu saber per sol·licitar l’esborrany de la declaració de la renda 2021-2022 a través d’internet

Guia per fer la declaració de la renda aquest 2022
3
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

Des del 6 d’abril del 2022 s’obre el termini per presentar la declaració de la renda 2021-2022. Depèn de les gestions que es facin, hi ha uns terminis o uns altres de presentació de l’esborrany. El tràmit via internet es podrà fer des de l’inici de la campanya i fins al 30 de juny, data en què s’acaba.

Des del 5 de maig es podrà presentar també per telèfon, i entre l’1 i el 30 de juny, coincidint amb el període ordinari de la campanya, els contribuents podran presentar la seva declaració a les oficines de l’Agència Tributària. Amb resultat a ingressar i amb domiciliació bancària, el termini acaba el 27 de juny.

¿Com sol·licitar l’esborrany de la declaració de la renda 2021?

Per fer la declaració de la renda, primer cal identificar-se d’una manera segura. Hi ha diversos mètodes per fer el tràmit: Cl@u PIN, certificat o DNI electrònic i número de referència.

Per accedir al programa hauràs d’escollir entre els diferents tipus d’accés:

  • Identificar-te amb certificat electrònic d’identificació o DNI electrònic. Mitjançant el certificat electrònic es podrà accedir als tràmits de l’Agència Tributària. El DNI electrònic, que permet també fer la declaració, s’obté en una comissaria de Policia on s’expedeixen els documents DNI. En aquest cas, amb el codi que s’entrega en un sobre junt amb el carnet o l’empremta dactilar seria suficient per obtenir-lo.

  • Cl@au PIN és un sistema d’identificació que permet realitzar gestions a internet amb Hisenda, el SEPE –Servei Públic d’Ocupació–, o la Seguretat Social. L’objectiu de Cl@au PIN és fer tràmits de manera segura, amb un codi triat per l’usuari i un PIN que arriba al telèfon mitjançant la mateixa aplicació de Cl@au o un missatge SMS.

  • Identificar-te amb el número de referència. permet fer tràmits dins de la campanya de la renda només per a persones físiques. S’obté a través de diverses vies: Dins l’apartat «obtingui el seu número de referència» a la web de l’Agència Tributària, amb el número de la casella 505 de la declaració de l’any anterior. Amb el certificat o DNI electrònic. Cl@au PIN. En l’aplicació de l’Agència Tributària.

Passos a seguir per presentar la declaració de la Renda 2021

Haureu de seguir aquests tres passos:

  • Primer pas: a la primera pantalla hi ha les dades personals. Allà podeu actualitzar-les o modificar-les perquè la informació que disposi Hisenda sobre vosaltres sigui la correcta.

  • Segon pas: Es tracta del resum de resultats.

  • Tercer pas: Podeu presentar la declaració a través d’internet. Si és negativa, Hisenda us tornarà diners, si és positiva, haureu d’ingressar aquest import.

Terminis per presentar la declaració de la Renda 2021

Dimecres, 6 d’abril, quan s’inicia la campanya, els usuaris podran gestionar les seves declaracions per internet, a través del servei de tramitació Renda Web, i de l’‘app’, així com fer ús del servei telefònic d’informació tributària de Renda (91 553 00 71 o al 901 22 33 44).

No obstant, el termini per sol·licitar cita prèvia per telèfon es podrà efectuar del 3 de maig al 29 de juny, per internet, per l’‘app’ o per telèfon automàtic (91 535 73 26 o 901 12 12 24), en la qual també es podran anul·lar les cites de campanya de Renda, així com per telèfon amb atenció personal (91 553 00 71 o 901 22 33 44).

Igualment, des del 3 de maig hi haurà la possibilitat de sol·licitar cita prèvia per a la confecció de declaracions de Renda de manera presencial a les oficines de l’AEAT i altres entitats col·laboradores, fins al 29 de juny.

L’inici de l’atenció presencial, amb cita prèvia, en oficines de l’Agència Tributària i altres entitats col·laboradores, com comunitats autònomes, ajuntaments o registres s’ha fixat en el 26 de maig.

Notícies relacionades

En els casos de declaracions amb resultat a ingressar amb domiciliació a compte la campanya acabarà anteriorment, el 25 de juny. No obstant, si s’opta per domiciliar únicament el segon termini de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, es podrà fer fins al 30 de juny.

A més, els contribuents podran fraccionar, sense interès ni cap recàrrec, l’import del deute tributari resultant de la seva declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, en dues parts: la primera, del 60% del seu import, en el moment de presentar la declaració, i la segona, del 40% restant, fins al 5 de novembre del 2022, inclusivament.

Temes:

Hisenda