Prestacions

Ajuda de 200 euros: així pots saber si Hisenda te l’ha concedit

Tot i que encara no rebràs l’ingrés, ja pots saber si n’han aprovat la sol·licitud

Fer la declaració de la renda amb un gestor administratiu estalvia errors involuntaris

Fer la declaració de la renda amb un gestor administratiu estalvia errors involuntaris / Shutterstock

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha anunciat per a aquest 2023 una ajuda econòmica de 200 euros per a les persones amb baix nivell d’ingressos i patrimoni. Podien demanar-la aquells que havien tingut una activitat per compte propi o aliè i que estiguessin donats d’alta en el règim corresponent de la Seguretat Social. I també els beneficiaris del subsidi d’atur.

El termini per demanar-la va acabar el 31 de març, i hi havia tres mesos d’espera per rebre l’ingrés. I malgrat que els sol·licitants encara no rebran l’ajuda, sí que ja poden comprovar quin és l’estat de la sol·licitud a la web de l’Agència Tributària. S’hi pot accedir amb Cl@ve Pin o certificat digital.

Notícies relacionades

Una vegada accedeixin al portal, poden veure tres tipus de resposta a la sol·licitud. La primera opció, ‘Alta’, significa que s’ha rebut correctament, però que encara no està aprovada. La segona, la més positiva, és ‘OA’. A més d’haver-la rebut, s’ha acceptat el compte bancari. Però falta una revisió abans d’efectuar el pagament.

Finalment, amb ‘Baixa’ es refereixen al fet que està denegada. No haver rebut cap notificació també significa el mateix. «Transcorregut el termini de tres mesos des de la finalització del termini de presentació de la sol·licitud sense que s’hagi efectuat el pagament ni que s’hagi notificat una proposta de resolució denegatòria, la sol·licitud es podrà entendre desestimada», expliquen.

Temes:

Hisenda