Impostos
¿Quines són les dates clau i novetats de la campanya de la renda 2021?
El període per ajustar comptes amb el fisc ja té calendari i presenta algunes novetats que afecten els salaris i els patrimonis més alts

L’Agència Tributària ja ha publicat el calendari de la declaració de la renda, en què caldrà ajustar comptes amb el fisc sobre els ingressos obtinguts l’any passat. La campanya, que inclou també l’impost del patrimoni, té diverses dates que són importants i que cal tenir en compte i algunes novetats respecte a la campanya que es va portar a terme l’any passat, que afecten els rendiments del treball, les rendes i els patrimonis més alts.
El canal d’internet

La campanya de la renda 2021 començarà el 6 d’abril per a les declaracions que es presenten per internet i durarà fins al 30 de juny, tant per a les declaracions en què caldrà pagar com les que tenen dret a devolució, que solen ser entorn de tres de cada quatre. Al voltant de 9 de cada 10 declaracions es presenten per internet, segons les dades d’Hisenda. Si el resultat és a ingressar amb domiciliació en compte, el termini finalitza el 27 de juny.
La campanya presencial

Per als qui optin per entregar la declaració de manera presencial, tant en oficines de l’Agència Tributària com a les d’entitats que col·laboren, el període començarà l’1 de juny i finalitzarà el dia 30 del mateix mes. A mesura que creix el pes de les declaracions telemàtiques es redueix el termini de les presencials, que abans començava al maig.
La via del telèfon
En cas d’optar per la via telefònica, el primer dia hàbil és el 6 de maig i fins al 30 de juny. En aquesta modalitat, denominada ‘Pla Li truquem’, és l’Agència Tributària la que es posarà en contacte amb el contribuent, una vegada que aquest hagi manifestat l’interès d’utilitzar aquest canal d’elaboració i entrega de la declaració.
Els salaris

Una de les novetats d’aquesta campanya afecta les rendes més altes. En concret, les que superen els 300.000 euros anuals, tindran un gravamen estatal dos punts superior, fins i tot el 47% i fins al 50% a Catalunya, a través de la combinació del tram amb gravamen estatal i l’autonòmic; i les rendes del capital de més de 200.000 euros, de dos punts més, fins al 26%.
Els plans de pensions

El 2021 es van reduir les desgravacions dels plans de pensions individuals a 2.000 euros com a aportació màxima per estimular els plans d’ocupació (aquells que els treballadors tenen a través de la seva empresa), i el seu límit conjunt de reducció entre partícip i empresa s’eleva dels 8.000 anteriors als 10.000 euros.
El patrimoni

L’impost del patrimoni també registra alguna novetat. Els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021 van incloure un augment de l’1% per als patrimonis de més de 10 milions d’euros, fins a un tipus del 3,5%.
Quant a l’Impost sobre el Patrimoni, l’any passat els Pressupostos van introduir una alça de l’1% per a patrimonis de més de 10 milions d’euros, fins a un tipus del 3,5%.
Ja ets usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Crisi energètica Les gasolineres avisen amb temps: aquest dia de febrer pujarà la gasolina
- Previsió meteorològica Temps de Catalunya, avui dilluns 30 de gener del 2023: ¿quan s’acabarà el fred intens?
- Violència sexual Escàndol als Feroz 2023: dues agressions sexuals, una denúncia de l’actriu Jedet i detingut el productor d’una pel·lícula nominada
- Combustible Males notícies per als conductors: s’esperen novetats a les gasolineres
- Obituari Mor Annie Wersching, actriu de ‘Timeless’ i del videojoc ‘The Last of Us’
- «Modificació invàlida» Priscilla Presley impugna el testament de la seva filla Lisa Marie
- Article de Cristina Manzano Força de pau
- Canvis d’impacte econòmic Les quatre tendències que marquen les empreses aquest 2023
- Actualitat Directe | Últimes notícies sobre la guerra entre Rússia i Ucraïna
- Pla contra el racisme França posarà a prova el racisme que persisteix en les empreses