Campanya de la renda 2020

Hisenda permetrà pagar en sis mesos l’IRPF als que van tenir erto el 2020

  • En cas que la declaració resulti a ingressar, es podrà sol·licitar el fraccionament de l’esmentat ingrés en sis fraccions iguals sense interessos de demora

Hisenda permetrà pagar en sis mesos l’IRPF als que van tenir erto el 2020
Es llegeix en minuts

El Periódico

L’Agència Tributària permetrà fraccionar en sis entregues el pagament de la liquidació de l’IRPF a aquells contribuents que van estar afectats per un expedient temporal de regulació d’ocupació (erto) durant el 2020 i la declaració del qual surti positiva. 

Fonts del ministeri que dirigeix María Jesús Montero han confirmat que «ben aviat» s’aprovarà una ordre ministerial per recollir aquesta modificació en les declaracions a ingressar dels contribuents subjectes ertos, que podran abonar en sis mesos (entre juliol i desembre) la liquidació sense interessos. Per a les declaracions a ingressar, habitualment el pagament es pot fraccionar en dues vegades (el 60% al presentar l’autoliquidació i el 40% restant al novembre), però l’ordre ampliarà aquells terminis per als sotmesos a erto, segons ha avançat aquest divendres el diari ‘El País’ i ha pogut corroborar EL PERIÓDICO.

L’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) ha començat a enviar cartes als contribuents que el 2020 van percebre prestacions del Servei Estatal Públic d’Ocupació (SEPE) derivades d’ertos. Se’ls dona la següent indicació: «En cas que la seva declaració resulti a ingressar, i d’acord amb una norma que en aquests moments es troba en tramitació, li comuniquem que podrà sol·licitar el fraccionament de l’esmentat ingrés en sis fraccions iguals sense interessos de demora. El pagament del fraccionament sol·licitat s’efectuarà en aquestes sis fraccions, amb venciment els dies 20 de cada mes, sent el primer el dia 20 de juliol del 2021».

Cobraments indeguts

Alhora, l’AEAT recomana als treballadors afectats per un erto que hagin rebut cobraments indeguts del SEPE que esperin la seva reclamació abans de presentar la declaració de la renda. L’Agència Tributària va publicar la setmana passada a la seva pàgina web un document amb informació específica per als 3,5 milions de treballadors afectats per un erto davant la campanya de la renda 2020, que comença el 7 d’abril

En concret, assenyala que les dificultats que pot trobar el col·lectiu perceptor de prestacions del SEPE (que es consideren rendiments de treball subjectes a IRPF) procedeixen o bé del fet de tenir dos pagadors (la seva empresa i el SEPE) o bé per haver rebut abonaments que no li corresponien. En els casos de treballadors que hagin rebut un abonament del SEPE superior al que li corresponia, hauran de tenir en compte aquesta circumstància a l’hora d’elaborar la seva declaració de la renda, tot i que l’actuació serà diferent en funció de si se’ls ha reclamat o no la devolució d’aquestes quantitats.

Així, si el SEPE va reclamar la devolució el 2020 i aquesta s’ha efectuat, l’Agència Tributària comptarà amb la informació correcta i el contribuent podrà presentar la seva declaració normalment.

Et pot interesar

No obstant, si el SEPE no va reclamar el 2020 la informació que apareix en les dades fiscals de l’Agència Tributària podria no ser correcta –perquè no recull devolucions efectuades el 2021 o perquè la reclamació ni tan sols s’ha iniciat–, per la qual cosa si és així recomana esperar que s’actualitzi.

El SEPE i l’Agència Tributària mantenen contactes per actualitzar periòdicament la informació de reintegraments al llarg de la campanya de la renda, que s’estén fins al 30 de juny, de manera que els contribuents puguin comptar amb les dades correctes al seu esborrany.