Les centenàries Transgourmet i Simon expliquen les claus del seu èxit

Els directius Otero i Vives posen en valor l’agilitat en la presa de decisions, la resiliència i els objectius a llarg termini

Les centenàries Transgourmet i Simon expliquen les claus del seu èxit
1
Es llegeix en minuts
ORIOL PUIG TOMÀS

¿Com vendre més i millor? És la pregunta a què van mirar de donar resposta Sílvia Otero, directora executiva corporativa de Transgourmet Ibérica, i Sergio Vives, president de Simon Holding, dues empreses centenàries nascudes a Figueres i Olot que s’han convertit en referents del seu sector. Transgourmet, fundada per la família Miquel, és actualment propietat del grup suís Coop. Compta amb una cadena de cash & carry i supermercats, i ha fet una important aposta per la distribució d’aliments i begudes a canals de distribució minoristes, bars i restaurants. Otero va explicar que els últims anys van decidir renunciar a una part del negoci majorista, que aportava volum de vendes però poc benefici.

Simon, líder en la fabricació de petit material elèctric i referent en disseny, és un grup industrial nascut a Olot que avui està format per més de 22 empreses i amb presència en més de 90 països. El seu president, Sergio Vives, va explicar que "quan hi ha decisions complicades, s’han de compartir amb l’equip". "Avui, ens està afectant la crisi immobiliària xinesa (un dels nostres principals mercats), i ens hem hagut de dimensionar a aquesta nova realitat", va explicar.

Notícies relacionades

Internacionalització

Vives també va comentar el procés d’internacionalització de la companyia, començant per l’exportació i acabant amb la construcció de fàbriques en tres continents, amb la voluntat "d’acompanyar i oferir solucions als nostres clients". Els dos directius han posat en valor la voluntat de seguir arrelats als territoris on van néixer (Figueres i Olot), tot i la dificultat que això suposa, sovint, per poder atraure talent.

Temes:

Olot Figueres